2020-12-23
放假去左荃灣千色滙行下揀聖誕禮物,順便食埋野先返去,天氣咁凍,就諗住食下火鍋暖下身係千色滙行到有間牛摩日式火鍋放題,我同朋友都決定去望下,門口已經好多人大概問左了解衣家有優惠單碟放題,低至8折午市90分鐘放題,由中午12:00至17:00,最平個放題餐都係$99(揀美國特選牛胸腹放題就係呢個價錢)2選190分鐘放題免加一服務費/午市90分鐘放題,4人同行3人收費真係好平好抵食~疫情限聚令2人以上可以同侍應講分配隔離枱入到去都見坐滿哂,好多人食,場內仲有聖誕佈置,好有聖誕氣氛坐低侍應會拎張湯底menu比你揀,疫情期間,一人一鍋好衛生丫我要左海道黑咖哩湯,唔算太濃既咖哩味,岩哂唔想太重口味既人朋友要左九州地獄湯,朋友果隻係辛辣好味,唔算太辣,唔太食得辣既朋友都食到出面有好多自助式既火鍋配料可以揀超過30款以上(前菜,甜品, 乳酪雪糕,沙冰,飲品)紫菜真係要食,浸一浸啲湯底,真係好好味仲有佢呢隻方形既魚蛋,(應該係魚蛋)有佢招牌既logo..好得意,仲幾好食,好彈牙我仲有食左 菠菜丸,龍蝦丸,魚蛋,糬來寶(入面有煙韌嘅麻薯,口感幾得意)第一轉侍應就會放低呢幾款,我地揀左美國特上牛肉放題$13
大概問左了解衣家有優惠
單碟放題,低至8折
(揀美國特選牛胸腹放題就係呢個價錢)
2選1
真係好平好抵食~
疫情限聚令2人以上可以同侍應講分配隔離枱
入到去都見坐滿哂,好多人食,場內仲有聖誕佈置,好有聖誕氣氛
我要左海道黑咖哩湯,唔算太濃既咖哩味,岩哂唔想太重口味既人
出面有好多自助式既火鍋配料可以揀
超過30款以上(前菜,甜品, 乳酪雪糕,沙冰,飲品)
紫菜真係要食,浸一浸啲湯底,真係好好味
仲有佢呢隻方形既魚蛋,(應該係魚蛋)
有佢招牌既logo..好得意,仲幾好食,好彈牙
第一轉侍應就會放低呢幾款,我地揀左美國特上牛肉放題$139既價錢,我地就可以叫埋$99既牛腹肉食下~真係好抵食~食肉獸可以滿足哂
真係色澤好靚,好新鮮,入口好軟好嫩,
唔洗沾醬,就咁用返自己既湯底都已經好夠~
另外既牛腹肉~都好有肉味~
我地叫左第2 round~上菜速度到好快~
仲有店長都好貼心,見我朋友著白色衫,比左個圍裙佢著,驚佢整污糟
加水,唔係真係就咁加清湯或清水,佢地真係會問返你係咩湯底,加返原本果隻比你
咁湯底就唔會越食越淡啦
不過我地都唔貪心,叫幾多食幾多,無食剩野
我地食左一個鐘頭多啲啲,其實都好飽嚕~
我同朋友都覺得好抵食,面肉質比出面既放題好太多,CP值好高,又可以一人一鍋,值得推介,會再幫襯