2023-06-14
【將軍澳】大將 一間好有趣嘅日式火鍋店,時不時舉辦活動,吸引一眾食客挑戰。早排大將召集嘅大胃王挑戰,成功挑戰可獲$500餐飲券,唔知有冇朋友參加咗呢?🤩(無咩事~小鳥胃嘅我都係正正經經去餐廳食嘢先🤣)我哋食澳洲和牛牛小排放題,店員先介紹新推出嘅雞煲系列,揀咗味噌雞煲同雞白湯火鍋湯底,一人一鍋唔洗爭。🤭不得不說自助吧都幾多元化😳!除咗多款蔬菜同丸,仲有前菜、甜品、雪糕機,最最最~特別有部自助窩夫機😳。✨味噌雞煲 醬底都幾惹味,雞件預先炒好,大火煲返滾就食得,仲可以無限添加雞。肉類方面推介 澳洲和牛牛小排、和牛胸腹眼,雪花分佈均勻,肉質軟嫩,胸腹眼肉味更濃郁🥰。以及昆布漬雞肉,超級嫩滑👍🏻👉🏻特別想讚下餐枱嘅用餐設計,每人一個透明架用作分隔菜盤同肉盤,慳位之餘亦都方便攞,設計非常聰明。😆👉🏻環境光猛,座位寬敞舒適,空間充足,好適合一家大細嚟用餐。舖面設置咗個小型超市,飯前飯後可以順便shopping 下。😆✨大將 📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F10號舖
✨大將
📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F10號舖