2023-08-19
♡ 一人一鍋抵食首選 |爆爆鍋 ♡-上星期喺銅鑼灣廣場行街 誤打誤撞入咗一間高質嘅火鍋店 @baopot.hk 仲要有好多台灣嘅正宗特色小食💁🏻♀️ 火鍋店一人一鍋 🍲 性價比好高👍唔使驚要左就右就😉 出面仲有蔬菜🥬自助區😍- ♡ 安格斯牛小排套餐 ♡ $158 一見到就覺得雪花好均勻 牛小排淥熟之後帶有咬勁,牛肉質地鮮嫩,肉汁豐富,每一口都帶出濃郁嘅牛肉香氣。✨爆炒燒酒烏雞鍋 +$20 呢個鍋底真係好正🫶 最重要梗係可以打卡👍 店員將燒酒倒入鍋 🔥 真係好震撼‼️✨辣味涼拌牛腸 +$28微辣嘅牛腸爽脆有嚼勁,配合醬汁更加美味。✨真心橙意翡翠 +$14帶有淡淡嘅清香,入面仲有蒟蒻,飲落去好解膩。-♡ 澳洲M5和牛肩胛肉眼套餐 ♡ $178肉眼肉質細膩,帶有豐富嘅油花,入口即溶。咬落去肉汁溢出,份量亦都好足夠👍✨剝皮辣椒烏雞鍋 +$20辣椒🌶️鍋底湯香辣濃郁,與嫩滑的烏雞肉相得益彰。烏雞肉質鮮美,辣辣地食落去,真係開胃又過癮!✨懷念鹽酥雞 +$22外脆內嫩,鹹香味道十足,充滿台灣嘅味道。✨黑糖虎紋鮮奶 +$14鮮奶口感順滑,加埋香甜嘅黑糖同珍珠 真係勁正🫶 可以媲美啲台式飲品店‼️✨麻辣鴨
上星期喺銅鑼灣廣場行街
誤打誤撞入咗一間高質嘅火鍋店 @baopot.hk
仲要有好多台灣嘅正宗特色小食💁🏻♀️
火鍋店一人一鍋 🍲 性價比好高👍
唔使驚要左就右就😉
出面仲有蔬菜🥬自助區😍
♡ 安格斯牛小排套餐 ♡ $158
一見到就覺得雪花好均勻
牛小排淥熟之後帶有咬勁,
牛肉質地鮮嫩,肉汁豐富,
每一口都帶出濃郁嘅牛肉香氣。
✨爆炒燒酒烏雞鍋 +$20
最重要梗係可以打卡👍
店員將燒酒倒入鍋 🔥 真係好震撼‼️
✨辣味涼拌牛腸 +$28
微辣嘅牛腸爽脆有嚼勁,配合醬汁更加美味。
✨真心橙意翡翠 +$14
帶有淡淡嘅清香,入面仲有蒟蒻,
飲落去好解膩。
♡ 澳洲M5和牛肩胛肉眼套餐 ♡ $178
肉眼肉質細膩,帶有豐富嘅油花,
入口即溶。咬落去肉汁溢出,份量亦都好足夠👍
✨剝皮辣椒烏雞鍋 +$20
✨懷念鹽酥雞 +$22
外脆內嫩,鹹香味道十足,
充滿台灣嘅味道。
✨黑糖虎紋鮮奶 +$14
鮮奶口感順滑,加埋香甜嘅黑糖同珍珠
真係勁正🫶 可以媲美啲台式飲品店‼️
✨麻辣鴨血 +$32
麻辣鴨血則帶有麻辣鮮香,
鴨血軟嫩入味。
♡ 甜品 ♡
飯後甜品有雪條食~
我哋今次揀咗朱古力同埋咖啡味 😍
❥
⇢店鋪資料:
爆爆鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖
♥︎
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X銅鑼灣
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南