2015-09-15
今日同班friend行經九龍城,行行下好肚餓,見到間日本餐廳就想入嚟試吓,點知我地齊齊出事 我地成班人馬十幾友坐喺圍枱,叫咗幾個學生餐(小弟年紀仲細)。結果,呢段時間就係喺度白。等。等。我地仲試過吹佢,但係啲staff得嗰零丁個,係咁叫極都唔嚟。好喇,佢終於嚟喇(~20min),第一堆壽司、手卷、魚生飯 味道還可以接受嘅......只不過呢個三文魚魷魚八爪魚壽司舊飯仲大過舊沙絲咪,雙色手卷呢(三文魚、蟹子)就唔多新鮮,好似係預製然後雪住咁。再等多約15分鐘,啲麵、烏冬先嚟(前後再等十分鐘)。啲拉麵都仲過到骨,但烏冬就用咗最cheap嗰隻(星星牌7蚊5包?!)。而家日本舖都唔用嗰隻㗎啦,估唔到佢居然用嚟整,味道仲好淋pat pat。最精彩嘅係,有friend叫咗杯凍呵力走冰,原來是咸的。ヽ(`Д´)ノ 叫佢俾糖漿,又係一等再等,佢俾到嚟嗰陣,見到啲糖和熱水根本未溶。落咗糖漿同唔落冇分別 -_-#呢個故事教訓我,呢啲咁嘅日本鋪真係好唔掂。下次千其唔好再嚟!