2018-08-26 112 瀏覽
今日同朋友行開旺角,突然想食日韓放題,近近地就係兆萬中心揀左依間位於8樓既神户屋日韓放題,見佢食物款式都多,刺身又聽講幾新鮮,坐無虛席。首先可以揀日式壽喜燒或者韓式部隊鍋,我哋揀咗日式壽喜燒,湯底好清甜好有牛肉味,材料有肥牛娃娃菜菇類等,之後可以再加火鍋材料。刺身方面都有好多選擇,我哋嗌咗三文魚刺身甜蝦刺身松葉蟹棒刺身泰式生蝦刺身帶子刺身等等,三文魚油份適中,咬落好有口感,冇帶根帶刺,值得推薦,蝦類都新鮮冇帶腥味。值得一提既係芝士焗扇貝,用左千島醬令人胃口大開,帶子既size亦都不小,加埋芝士粟米等材料趁熱食好有驚喜!一口牛個口感真係好好,咬落好多汁,肉質又嫩滑唔會好靭,超越左放題既質素。鰻魚炒飯炒得係好精緻, 飯粒漲卜卜圓粒粒咁,入口係甜甜的,有鰻魚香,而鰻魚又唔會帶腥味,大小切割得適中,都有咬感既。