唔一定要九龍城先食到正宗泰國菜,因為係太子有間新開由泰國人主理,泰國廚師, 主打正宗泰國菜 -  鼎豐雞煲泰國菜,有正宗泰菜外,更同時有火鍋、雞煲新穎嘅組合火鍋湯底用上原個新鮮椰青,超吸引,留返下次多人啲先一齊試.  今次先試下泰國菜:椰青 $48 不知從何開始每次食泰國菜一定會飲,椰青夠哂大個,水份又多又甜. 泰國姨姨更傳受獨門方法去刮椰青肉出黎食.  香茅冰 $36 自家製,清新又濃郁既香茅少甜系列,「泰」有回憶家鄉的味道,so refresh!  咖哩軟殼蟹 $160 性價比高,軟殼蟹份量有足足2隻,炸得香脆可口, 咖哩香濃帶微微甜因為走辣,下次必定再食香油酥餅 $35 食咖哩點少得酥餅/蒜蓉包呢,即點即炸熱辣辣, 轉眼就連咖哩軟殼蟹的汁食哂  泰式秘製牛油焗大虎蝦 $160 虎蝦大大隻,每隻都舖著滿滿蒜蓉,蝦肉彈牙鮮甜,超滿足原本想食芒果糯米飯作為結尾,但店員話芒果當日唔夠Sweet 所以就送咗椰汁西米糕比我地,好貼心嘅舉動.  店員都超熱情,推介合適我們的菜式,見到其他顧客多數都主打火鍋&雞煲 用上原個新鮮椰青的確很吸引,即時約定朋友下次黎食 見社交平台介紹不同嘅優惠,大家去

唔一定要九龍城先食到正宗泰國菜,因為係太子有間新開由泰國人主理,泰國廚師, 主打正宗泰國菜 -  鼎豐雞煲泰國菜,有正宗泰菜外,更同時有火鍋雞煲新穎嘅組合
火鍋湯底用上原個新鮮椰青,超吸引,留返下次多人啲先一齊試.
今次先試下泰國菜:
椰青 $48

椰青 $48
泰國姨姨更傳受獨門方法去刮椰青肉出黎食.
香茅冰 $36

香茅冰 $36
咖哩軟殼蟹 $160

咖哩軟殼蟹 $160
香油酥餅 $35

香油酥餅 $35
泰式秘製牛油焗大虎蝦 $160
泰式秘製牛油焗大虎蝦 $160
虎蝦大大隻,每隻都舖著滿滿蒜蓉,蝦肉彈牙鮮甜,超滿足
椰汁西米糕

原本想食芒果糯米飯作為結尾,但店員話芒果當日唔夠Sweet
所以就送咗椰汁西米糕比我地,好貼心嘅舉動.

用上原個新鮮椰青的確很吸引,即時約定朋友下次黎食
見社交平台介紹不同嘅優惠,大家去之前記得要留意啦! 例
如半隻雞煲送美國肥牛、或者原隻雞煲送日本和牛