2022-08-12
我同朋友都好鍾意發掘D隱世餐廳食飯😝,今次就搵到間位於Soho區主打亞洲菜既隱世餐廳‼️餐廳係位於大館附近,雖然地址係士丹頓街,但記得要係俊榮里行入去呀~◦ 珍寶大蜆拼海蝦秘製馬來西亞咖喱喇沙湯麵 ($128)原來呢碗喇沙係無糖無味精,入面既味道都係來自食材本身,食完唔會覺得口渴或者好鹹😙份量都幾大,麵底係油麵加米粉,口感豐富🤣而配料包括蝦🦐同埋大大隻珍寶大蜆,我同朋友表示食得幾滿足🤩◦ 香辣脆炸一口雞 ($98)呢份炸雞幾好食!外層炸得幾脆但炸粉唔會好厚身,而且雞肉幾嫩滑,又幾juicy,點埋泰式辣醬真係幾開胃😋◦ 招牌喇沙烤雞 ($228)呢份烤雞份量好大呀~烤雞表皮烤得幾靚,配埋蔬菜例如薯仔、紅蘿蔔、蕃茄等都幾豐富,兩個人share都幾飽🤣最後讚讚店員超nice,從安排入座、介紹菜式、上菜到埋單都係笑容滿面好nice,仲會同我地傾下計❤️📍Brick by Brick | @brickbybrick_sohohk中環士丹頓街21號地庫
◦ 珍寶大蜆拼海蝦秘製馬來西亞咖喱喇沙湯麵 ($128)
◦ 香辣脆炸一口雞 ($98)
◦ 招牌喇沙烤雞 ($228)
中環士丹頓街21號地庫