2024-08-07
喺中環有間廚師發辦聽聞好正,真係要報告比大家一齊知!食過都話都好食👀 今次食第一次,就即刻收藏之後一定要再黎!😍👌🏻首先,餐廳環境就已經好日本,而壽司就簡直正極了! 一個set入面抽幾款精選表揚一下:🦑福井縣墨魚壽司🦑墨魚壽司,墨魚口感彈牙,味道鮮甜。壽司飯中間放上青檸同芝麻,青檸既酸加上墨魚既甜,係個口到爆晒出黎!💚🐠鹿兒島池魚壽司🐠魚身嫩滑、壽司扎實,柔和到幾乎可以消化喺口裡,部分有紫蘇葉同蔥碎,味道更豐富,絶對值得一試!🤤🥣鮑魚鮑魚肝醬🥣鮑魚柔軟滑口,配上鹹香既鮑魚肝醬,令個味道層次升華晒!👏🏻😌茶碗蒸蛋😌蒸蛋嘅口感嫩滑十足,最巧秒既係毛蟹配上左柚子皮嘅清香,原來兩樣野可以既夾。🌸🍣拖羅手卷🍣拖羅蓉、漬蘿蔔同紫蘇葉配埋高級海苔,拖羅係厚切,加上配料保留咗清爽感,唔會感覺到油膩!🍲 總結番,Kanesaka絕對同其他廚師發辦有佢唔一樣嘅地方。用心準備食物的技巧和誠意完全勝過同等價錢範圍。呢度絕對係高質最高嘅指標之一,一定要試!🎉到訪過嘅你一定會喜歡佢, 下次一定會再嚟同埋會推薦埋比啲朋友一齊食! 👐🏻
🦑福井縣墨魚壽司🦑
🐠鹿兒島池魚壽司🐠
🥣鮑魚鮑魚肝醬🥣
鮑魚柔軟滑口,配上鹹香既鮑魚肝醬,令個味道層次升華晒!👏🏻
😌茶碗蒸蛋😌
🍣拖羅手卷🍣