2023-10-07
【Hidden Table|深宵的紅磡燒賣】近期燒賣最紅喇!到咗夜深就想食嘢,紅磡必嘉街有間橙到爆裝修得勁型嘅小食店,裡面嘅燒賣分咗蒸和炸兩批,口味都幾創意😎。🔥奶油麻辣魚肉燒賣熱潮興食醬汁料,今次都唔例外,奶油麻辣醬一出,蒸燒賣完全帶出燒賣嘅惹味,用上好似藏紅花絲定紅辣椒,賣相幾靚,絲絲唔絲越食越想食!..🔥日式大阪燒魚肉燒賣炸燒賣外脆內軟,好有咬口,大阪燒醬汁加上bb醬同木魚絲,惹味又動感!..🔥👍🏻麻辣避風塘魷魚圈唔好以為燒賣係主角,其他小食係襯托,呢個麻辣避開塘魷魚圈先至係必食!魷魚炸得鬆化,麻辣感覺係你𡁻咗幾啖後出現,唔會辣到完全麻痺,但就係有食完想再食多啖嘅效果。..🔥Cajun巨型蟹柳Cajun(卡津)係美國新奧爾良一款著名配方,就好似啲秘製味粉同醬咁。身為蟹柳控嘅我表示好滿意,尤其佢嘅size真係好滿足,而且一啲都唔柴皮乾身,食落好好味。..🔥初嚐~氈酒檸蜜6%ABV & 日本橙汁是酒來的,由本地汽水廠閣樓釀造 ,香港女子樂隊歌曲為藍本而創作而成。味道甜蜜酸酸,唔覺唔覺易醉,真係初戀咁….襯麻辣魷魚圈同燒賣都好Match! 想再童真嘅話就好似我咁飲日本橙汁,啖啖橙肉粒粒
🔥奶油麻辣魚肉燒賣
🔥日式大阪燒魚肉燒賣
🔥👍🏻麻辣避風塘魷魚圈
🔥初嚐~氈酒檸蜜6%ABV & 日本橙汁
想再童真嘅話就好似我咁飲日本橙汁,啖啖橙肉粒粒!
下次要再食埋佢哋嘅其他小食!
🍴Hidden Table
📍紅磡必嘉街97號地舖
#hiddentable #紅磡美食 #紅磡燒賣 #香港製造 #siumaiin10 #炸燒賣 #麻辣避風塘魷魚圈