2023-12-24
【CP值高‼️ 人均$100多✨ 親民、高質聖誕大餐の選🎄】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●○———之前分享過呢間太古坊嘅一站式美食廣場,原來喺上環開咗Pop Up店❣️ 全港首間以可持續發展為主題、主打美式漢堡同多款低脂健康嘅人氣店😍 中午經過都見到唔少OL嚟排隊食午餐🫢 🍔 環保魚柳漢堡|$88魚柳選用可持續發展材料,冇諗過咁好厚身‼️ 肉質幾滑溜、 唔散爛,好有質感✨ 炸粉唔厚身,但非常香脆可口🙌🏻 中層嘅蔬菜平衡返,入口唔油膩,係感覺0負擔嘅burger🥰 🍔 芝士雙層脆邊牛肉漢堡套餐|$118套餐跟咗脆炸幼薯條同飲品,望落好豐富,呢個地段嚟講都唔算貴🙌🏻 除咗大牌汽水,仲有佢哋自家嘅KIN有汽錫蘭檸檬茶(+$2),無精製糖使用‼️ 少甜、清新又滋味💛 包裝仲好靚添✨ 漢堡用上法式牛油軟包夠鬆軟🍞 餡料牛肉採用100%草飼澳洲有機牛肉製作🐮 每塊偏薄身,所以做雙層都唔會食得好狼狽😎 而且正正係薄身先可以360°完美脆邊💥 肉質唔乾💧 加埋蔬菜、芝士同自家素香辣沙律醬,滋味十足🧡 薯條自帶調味粉,唔點醬都夠鹹香👍🏻 外脆內帶沙沙感嘅薯泥質感,正中喜愛紅心🎯🍗 脆炸雞塊(6件)|$3
推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○
———
必試🔥 非常酥脆🔥 外層 炸皮極薄‼️ 酥到入口即化✨ 主角雞塊以走地雞製作,啖啖真 • 雞肉🐔 肉質實在,而且多汁唔乾💦
推薦🌟 絕對滿足到花生控🔥 味道非常濃郁、整個口腔都充斥花生嘅氛香✨ 口感保持到smoothie嘅順滑~ 不論味道定口感上,都被驚艷了🥹🫶🏻
聖誕冬日限定Menu🎄見圖咁fancy就被佢深深吸引🥺 抹茶濃郁而不帶茶澀✨ 微甜、微甘,非常適合茶控🙌🏻