《#Japanese_taltal | #TsuenWan_taltal 》🇭🇰 華御結 𝕙𝕒𝕟𝕒-𝕞𝕦𝕤𝕦𝕓𝕚 @ 𝕋𝕤𝕦𝕖𝕟 𝕎𝕒𝕟華御結嘅飯團大家食得多,唔知你又有冇試過佢嘅甜品呢?最近好想好想食白玉丸子🍡發現香港好少地方有得賣,而華御結單係白玉丸子就有3款😋❥ 青森蘋果忌廉丸子杯 $𝟐𝟓一打開見到5粒光滑嘅白玉丸子排得整整齊齊☺️中間有少少青森蘋果粒,中層係蘋果果蓉配埋底層嘅幼滑白豆餡。青森蘋果粒及蘋果果蓉🍎食落酸酸地又甜,白豆餡夠幼滑,整體偏淡味清新。而白玉丸子就覺得口感唔夠煙韌,有進步空間。❥ 甜薯焙茶忌廉丸子 $𝟐𝟓白滑嘅白玉丸子圍住日本甜薯粒,中間甜薯蓉配底層焙茶鮮忌廉。一啖食哂3層料,甜薯味唔算突出,可能係焙茶忌廉中和咗個甜味。後勁都係焙茶忌廉最突出。同樣軟燸嘅白玉丸子口感唔夠煙韌。———📍荃灣青山公路荃灣段388號中染大廈(8咪半)1樓113號舖 | Shop 113, 1/F, CDW Place, 388 Castle Peak Road (Tsuen Wan), Tsuen Wan💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $30up▫️ ʟᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ ᴛᴀɢ

❥ 青森蘋果忌廉丸子杯 $𝟐𝟓
青森蘋果忌廉丸子杯