2021-04-02 1535 瀏覽
只做真香港人生意嘅🥚雞蛋屋係樓上cafe,武肺期間人流咁少,樓上舖生意就更加慘淡。知道告急梗係黎幫一幫拖,再做埋金魔法師幫手埋單💸,d錢想點洗由我話事!🌗豬仔吐司 $39吐司舖滿芝士,眼晴👀、豬鼻🐽同耳朵都係由火腿整成,最可愛係由鳴門卷🍥整成嘅面珠。材料簡單其實自己係屋企都做得出,不過要有入廚嘅閒情逸致。🌗日式魚餅湯烏冬 $49湯底唔會太鹹,用魚餅、竹輪、烏冬呢d現成材料都唔會點伏但又唔會有咩特別。🌗卵子(芋圓雞蛋特飲) $46我唔會話佢難飲,但又講唔上好飲,只可以用🉐意黎形容。芋圓份量超級多,呢餐飽肚真係靠曬佢;雞蛋嘅部份就好似平時食糖水d蛋花咁,有少少似腐竹。好難諗到中式糖水放入飲品度,呢個創意吸引到我黎order,不過真係試一次就夠。同埋甜度真係好高,勇士們要試都記得要減甜呀!🌖仙草鮮奶茶$36漸變色嘅鮮奶茶配上仙草。味道正常但價錢偏貴,建議做套餐應該會多d人order 飲品。味道一般,card game 又無乜🤔,黃店唔係大曬架,餐廳始終要好食,要有selling point,無特色嘅話好易被淘汰,真係同路人都撐你唔住架🙈!要努力improve 、磨練下廚藝同比多d諗頭呀💪🏻💪

豬仔吐司

豬仔吐司

🌗豬仔吐司 $39

日式魚餅湯烏冬

🌗日式魚餅湯烏冬 $49
卵子(芋圓雞蛋特飲)

🌗卵子(芋圓雞蛋特飲) $46
仙草鮮奶茶

🌖仙草鮮奶茶$36

味道一般,card game 又無乜🤔,黃店唔係大曬架,餐廳始終要好食,要有selling point,無特色嘅話好易被淘汰,真係同路人都撐你唔住架🙈!要努力improve 、磨練下廚藝同比多d諗頭呀💪🏻💪🏻💪🏻!
仙草鮮奶茶