2021-07-10
"𝐿𝑖𝑓𝑒 𝑖𝑠 𝑏𝑒𝑡𝑡𝑒𝑟 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑎 𝑐𝑜𝑙𝑑 𝑑𝑟𝑖𝑛𝑘 𝑖𝑛 𝑦𝑜𝑢𝑟 ℎ𝑎𝑛𝑑.“夏天就係增肥同燒錢既季節🌞 一出街唔夠5分鐘就全身濕晒個頭頂熱到可以煎蛋🍳之後就會好想瘋狂買凍嘢飲同埋食甜品跟住就比我見到呢間茶飲店有奶蓋所以就衝左去啦🤪呢間有好多款式👇🏻🥤芝士茗茶🥤芝士鮮果🍷波波特調🥤純茶🥤鮮果茶呢間茶飲小店開係油麻地啲小街度真係鬧市中嘅一間文青(我)打卡好去處🌿裝修偏簡約田園風 有啲小盆栽🪴同花🌾仲有好多小擺設 好有心思 成個feel好溫馨好舒服店內有兩張長木櫈🪵 可以坐低同friends傾下計 最緊要係避開賤格嘅太陽伯伯🌞心機婊既女仔🧍♀️又可以坐係長櫈度影下拎住杯飲品嘅長腿相😌😚(男仔都得架 不過鄒生尼啲小矮人就不了啦!)✨除左飲品 仲有吐司🍞✨有好多款式架! 凡恵顧一份吐司 加購一杯正價飲品即減$5😍嗌個toast 同一杯飲品 就已經可以當一個lunch毒男又得 朋友又得 情侶又得 🉐左🤪——————————————————————————〖🧀芝芝芒芒🥭〗$38呢個係沙冰底 個人覺得可以唔使少冰😆冰感十足🤣 飲落即刻涼晒呢間嘅芝士奶蓋真心做得好好😚芝士奶蓋充滿芝士
夏天就係增肥同燒錢既季節🌞
冰感十足🤣 飲落即刻涼晒
呢間嘅芝士奶蓋真心做得好好😚
芝士奶蓋充滿芝士鹹香味 質地偏杰身 好濃厚
加埋芒果果肉同沙冰 好fresh✨ 好有層次
芒果本身已經好甜!
甜度可以自選 我就嗌開微糖 不過建議第一次試嘅話 可以試左飲少糖先
〖🧀芝士小山園宇治抹茶🍵〗$45
抹茶加芝士控必叫🙌🏻
上面講過啦 芝士奶蓋濃厚 質地杰身
加埋抹茶飲落好順滑 呢個配搭絕配
不過抹茶可以再濃郁啲🍵又多啲回甘就更好喇😆
但呢個每個人都唔同 有啲人唔鍾意太苦
咁揀呢個就會比較適合☺️
建議大家可以叫少少冰 可以試真啲個茶味!
重點係吾怕好漏😂
〖🍠芋泥肉鬆吐司🍞〗$34
熱壓吐司即叫即製😆
拎上手仲熱辣辣
正所謂 焫焫焫焫焫焫著🔥💥
吐司好足料💫爆多芋泥同肉鬆
一咬落去擠晒出嚟 芋泥好香濃芋頭味加上肉鬆
多士仲搽咗少少花生醬 令到成件事更有層次更有口感💛
☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎
#eatwithnous_油麻地
#eatwithnous_飲品