2022-08-10
暑假未正式開始,已經玩到盡,食到飽嘅感覺♡是日地點係鰂魚涌嘅KIN Food Halls,因為呢個小朋友成日話想出去學整PIZZA,寵女狂媽媽當然要努力滿足小公主的願望啦:)其實呢度係一個好大嘅餐廳黎,有中、西、日、東南亞美食,甜品放題之外, 一邊食仲可以一邊玩唔同嘅工作坊, DIY薄餅工作坊 、和菓子製作、臉部彩繪、首飾工作坊、扭氣球 等~剛剛好可以一家大小開開心心spent一個下午!呢度憑星期六都有 ,可以由早上11:30 玩到下午3:00,而參加食野同參加工作坊就計KIN Coins(tokens)嘅,入場時就包咗一定數目嘅KIN Coins,如果想玩多幾樣,就記得買多幾個KIN Coins啦~臉部彩繪一入去就被吸引了,只需要1個KIN Coins就可以玩,姐姐好用心幫佢畫咗額頭嘅幻彩unicorns,開心到不行,然後仲畫埋防水花花響腳,呢個貪靚嘅小朋友見到自己咁靚仲話決定唔沖涼!傻妹,其實腳上果個花花防水咖,keep到幾日咖囉!DIY薄餅工作坊 林小朋友最期待嘅環節!大廚準備好曬材料,小朋友可以按喜好加入,再自已拎去焗,焗好就立即開餐,試下自己手勢嘛~~呢個係open kit
臉部彩繪
DIY薄餅工作坊
林小朋友最期待嘅環節!大廚準備好曬材料,小朋友可以按喜好加入,再自已拎去焗,焗好就立即開餐,試下自己手勢嘛~~呢個係open kitchen,每一個小朋友有一個專屬嘅吧位製作,媽媽可以坐定定睇,感覺好似有個專屬小廚師為我服務咁~
首飾工作坊
又係1個KIN Coins就可以玩,用透明同七彩嘅uv gel同閃片等,一步步就可以製作超夢幻感匙扣,我都被吸引到技癢了,於是一人整咗一個,好靚呀!
和菓子製作
呢個雖然要用大拿拿7個KIN Coins,但因為機會難得,仍然大排長龍....我地都排唔到!見到其他小朋友,一步步整出一個又一個彩色和菓子,雖然不容易,但肯定成功感滿滿的,希望我地下次黎可以玩到啦!