之前見電視睇到有間係西貢食果醬,同飲果醬!覺得好特別!所以就記住佢啦!西貢原店未有時間去,原來市區都有一間!近尖沙咀佐敦,地點OK!去試試啦!門口裝飾都好用心!直頭有果醬直接賣!色彩繽紛~好吸引啊!時間尚早,入去時都唔太多人,七點過後都開始半滿啦!見到入黎既客人都係有book定位既!店內感覺都好舒服!地方夠大夠闊,樓底高,令人感覺好relax~當眼處有JAM!睇餐牌,食物都唔算貴~叫左幾樣野食~就睇下一D熱食或咸食可以點樣加一D果醬或生果味既野入去啦!手撕燒豬肉沙律 配 熱情果油醋汁$59起初以為燒豬肉就會好"鞋",喜出望外!乾得黎係仲保持到濕潤,有淡淡"燒"味,豬肉味亦好濃。配沙律真係好正!沙律配以熱情果油醋汁,酸酸甜甜好醒胃!而個熱情果油醋汁真係有少少果肉,幾得意!好好食,我會比佢一百分!意式青醬雞肉意粉$89青醬 Pesto 即係 羅勒香蒜醬,味道既清新又濃郁!之前有朋友係外國留學,我到他家作客時第一次食呢個青醬,朋友說,讀書時窮,整一個醬就食好多餐架啦!青醬味道,又未至於好似蕃茄醬沙律醬咁好突出,但個種口味,卻深深留係我腦海中!既然呢度有!緊係試試啦!「雞有雞味!」雖然廢話,不
之前見電視睇到有間係西貢食果醬,同飲果醬!覺得好特別!
所以就記住佢啦!
門口裝飾都好用心!
直頭有果醬直接賣!色彩繽紛~好吸引啊!
時間尚早,入去時都唔太多人,七點過後都開始半滿啦!
見到入黎既客人都係有book定位既!
當眼處有JAM!
睇餐牌,食物都唔算貴~叫左幾樣野食~
就睇下一D熱食或咸食可以點樣加一D果醬或生果味既野入去啦!
手撕燒豬肉沙律 配 熱情果油醋汁$59
起初以為燒豬肉就會好"鞋",喜出望外!
乾得黎係仲保持到濕潤,有淡淡"燒"味,豬肉味亦好濃。
配沙律真係好正!
沙律配以熱情果油醋汁,酸酸甜甜好醒胃!
而個熱情果油醋汁真係有少少果肉,幾得意!

好好食,我會比佢一百分!

意式青醬雞肉意粉$89
青醬 Pesto 即係 羅勒香蒜醬,味道既清新又濃郁!

既然呢度有!緊係試試啦!
「雞有雞味!」雖然廢話,不過真係好緊要,有味既雞肉真好難得!少少調味,唔會蓋過雞肉原味!十分好!
呢個青醬,好似加左D花生碎粒?或是果仁碎粒!口感特別!有好咬口!
意粉好彈牙,係我鍾意既口感!

呢個意粉同醬絕對係pefect match!

果醬九宮格多士$49
見個個都會食呢個九宮格,我都試下啦!
九格都係唔同味道!
果醬香甜濃郁,唔似街外一般既果醬,佢地係好有深度既味道。
9種果醬之中我最喜歡桂花雪梨同肉桂蘋果。款款都各有特色!

香煎蟹餅 配 芒果蛋黃醬$79
煎蟹餅就較乾,外面好似有少少麵包糠,所以煎得較硬身!
除左大量蟹肉,仲有洋蔥碎~ 少少調味,恰到好處!
點少少芒果蛋黃醬,就可以提升蟹肉既味道~
Great!