2021-03-04
Instagram:@eatwjanice聞名好耐,終於有機會來到旺角分店一試!🤩 運氣唔好都要排下隊🥴 裝潢有點懷舊風,一至兩個人去可能要搭檯~—————🤍 雙拼煎餃 (8隻) $46選擇咗 F. 韮菜豬肉餃 同埋 L.南瓜忌廉雞肉餃 餃子嘅皮脆炸,咬落去外脆內軟,做得出色!不過小編稍嫌粉漿有啲太厚,食太多有啲油膩🤦🏽♀️ 份量可以選擇八隻或者十隻,價錢相差$4,不過我覺得八隻已經好夠飽🥟韮菜豬肉餡味道非常濃郁,咬開就會見到滿滿嘅綠色韮菜😚 南瓜忌廉雞肉餡有驚喜,南瓜帶有甜味,餃子食落creamy,都幾飽肚!🤰🏻 🤍 湯餃子麵 (5隻)$42 (+$6 凍豆漿)選擇咗 雞湯 台灣麵 配 C. 粟米芝士雞肉餃湯餃相對餃子皮薄,咬落去唔太感覺到芝士味,可能已經融哂🥲 粟米雞肉餡較為普通,不過清淡食仍然係不二之選✨ 雞湯飲落清甜,台灣麵口感唔錯,而且份量足夠👍🏻 凍豆漿好大支,+$6都抵飲嘅!PS:魚湯好似幾出名,下次可以嘗試魚湯
—————
🤍 雙拼煎餃 (8隻) $46
選擇咗 F. 韮菜豬肉餃 同埋 L.南瓜忌廉雞肉餃
🤍 湯餃子麵 (5隻)$42 (+$6 凍豆漿)
選擇咗 雞湯 台灣麵 配 C. 粟米芝士雞肉餃
PS:魚湯好似幾出名,下次可以嘗試魚湯