2020-09-05 459 瀏覽
【 念念不忘的羅宋湯 】住係長沙灣的多數都認識愛群餐廳,開左好多年,早前仲大裝修過,餐廳環境變靚左,感覺上更乾淨舒服。疫情期間日日留係屋企,簡唔中想休息下煮小一餐,我都會係愛群餐廳叫外賣,打電話叫定先,之後再落樓拎,外賣自取有9折,又抵又方便,原來愛群餐廳的社交平台每日都會上載當日的餐牌,睇完先打電話去叫餐好方便!我地今日LUNCH點了一份香煎豬扒香腸飯,一份海鮮菠蘿炒飯,一碗羅宋湯,一碗忌廉湯再加兩杯餐飲。重點介紹愛群餐廳的羅宋湯,咁多年都係好足料,味道仲非常好飲,我每隔一排就會好掛住好想飲。香煎豬扒香腸飯,不過不失,份量夠大碟。海鮮菠蘿炒飯,都好多料,炒飯入面有帶子,菠蘿,魷魚,蝦,三色椒等,口感唔錯。
【 念念不忘的羅宋湯 】

香煎豬扒香腸飯,不過不失,份量夠大碟。

2020-08-19
10 分鐘 (外賣自取)