2024-01-14
去大西北搵朋友食返,竟然俾我碌到間森林系餐廳,高樓底又多植林,環境已經覺得唔錯~地點上都可以接受,兆康站落車再坐兩個站輕鐵就到,冇想像中咁複雜。門外見到就覺得好靚,開心嘅係坐正邊位,玻璃外有巨形聖誕樹,打卡真係超級靚~💡三文魚沙律 & 南瓜濃湯 & 黑糖餐包 (跟餐) 沙律新鮮酸甜開胃,南瓜湯一向係我最愛,又香又甜又綿滑。黑糖餐包熱上,香軟到不得了,牛油好香好香~💡龍蝦汁海鮮意大利飯 $168叫之前冇特別睇圖,完全係驚喜。平時叫啲海鮮XX,都係兩條蝦仔再加少少蜆肉。呢個海鮮又真係有蝦有蜆有八爪魚有青口,食落唔會有雪藏味。而我最欣賞係個汁!!!唔知有冇人同我一樣鍾意飲龍蝦湯,但唔鍾意龍蝦汁底嘅意粉同飯,因為通常都會係好酸。點知試咗朋友個意大利飯一啖就心心眼,最後share埋俾我食,因為佢汁底個調味係龍蝦湯味~難得合我口味~係唔會太酸,又有輕微酒味,食落都唔算太膩。💡新鮮海膽蟹肉意粉 $248海膽係面,試咗一啖好鮮甜,蟹肉係以絲嘅方式同意粉混合,每一啖都會有蟹肉同意粉~本來以為會怕好膩,我個人嚟講都叫可以接受,因為佢掛汁,但都唔會過多好creamy嘅喺底浸住。💡焦糖燉蛋 $30面頭一層焦糖
💡三文魚沙律 & 南瓜濃湯 & 黑糖餐包 (跟餐)
💡龍蝦汁海鮮意大利飯 $168
💡新鮮海膽蟹肉意粉 $248
💡焦糖燉蛋 $30
面頭一層焦糖,下面燉蛋好滑好香~ 食得超級飽,好在呢個唔算重口味。
💡凍檸茶 & 熱檸茶
侍應態度都好加分,本身怕煩到人,手袋都放背脊就算,但侍應好主動俾個籃我哋。跟住我又手殘整跌咗隻叉,佢哋反應好快俾過枝,仲俾咗紙巾我抹下件衫。呢啲細心位都幾窩心,有時用餐體驗都好影響印象,有時再好食但食到一肚氣都唔享受。