2021-10-15
1942 瀏覽
【 以豬肉做主角的西餐廳 】 🐷今日同Aidan接爸爸放工,俾個驚喜爸爸!之後再一齊去食晚飯,我地去咗荔枝角的The Salted Pig,這間餐廳以豬為主題,佢哋會選用豬的最好部位,確保用優質同新鮮食材製作,值得一試。 🧸英倫舊式設計的餐廳裝潢好特別,喜歡店內的陳列擺設,身處其中會覺得好舒服。安妮媽媽推薦菜式 :💕烤斧頭豬扒餐廳的烤斧頭豬扒係其中一款最受歡迎的菜式。斧頭豬扒好大塊,肉質厚實啖啖肉,唔太咸,會令人食完一塊再一塊。配菜有煙肉椰菜仔和薯條。💕迷你牛肉漢堡一份有3件迷你牛肉漢堡,Size啱啱好,牛肉漢堡好多汁好好味,牛味香濃,小朋友都可以自己食一件,好正。💕雜菌松露意大利飯食落有好香的松露味,飯內仲有好多大啡菇和小蘑菇,好足料。💕卡邦尼蛋汁煙肉意粉厚身煙肉配料豐富,蛋汁好香滑,食到尾都唔會覺得好膩,好啱小朋友食。💕香蕉雪糕新地勁大杯,我哋4個人分來食啱啱好。雪糕上面的窩夫好有驚喜,口感香脆,好好味!🌈整體來講,餐廳的環境和食物質素都好好,下次會再帶公公婆婆黎試吓其他菜式先!
安妮媽媽推薦菜式 :
💕烤斧頭豬扒
💕迷你牛肉漢堡
💕雜菌松露意大利飯
食落有好香的松露味,飯內仲有好多大啡菇和小蘑菇,好足料。
💕卡邦尼蛋汁煙肉意粉
💕香蕉雪糕新地