2021-11-21
天氣又轉凍喇,準備食熱辣辣嘅烤魚啦!自從上次男友生日,我哋喺尖沙咀一間烤魚店叫咗一大條凌波魚,眼闊肚窄食到好辛苦後,今次嚟到呢間烤魚店就叫咗半邊魚,2個人食份量啱啱好,仲好抵食,埋單$400都唔洗!仲要坐得好舒服,服務態度好好,侍應見我影相又會同我哋傾兩句,叫我試吓喺上面影曬條魚,但又不忘幫我哋加湯加單☺️👍🏻✨✍🏻 / 酸辣豆角味烤魚💵價錢:HK$228(大邊)🔘美味指數:❤️❤️❤️❤️❤️超有誠意嘅烤魚,有成12款口味揀,最後想試吓酸辣豆角味!除咗揀口味,仲要揀埋想要全條/大邊/小邊嘅魚,小邊同大邊差$20,我又想吮骨,所以叫咗大邊嘅鯇魚!鯇魚雖然係淡水魚,但我幾鐘意食佢啲肉質,滑滑地又吸到湯底味。如果唔太食得辣,推薦大家試吓呢款酸辣豆角味,辣度適中,而且連啲豆角都係經過調味,再拎嚟煮,仲可以當多樣配菜食添~重點係煮耐咗個湯底都唔會好咸,唔錯唔錯。✍🏻 / +肥牛💵價錢:HK$45/碟🔘美味指數:❤️❤️❤️❤️❤️烤魚點可以唔加配料?今次輕輕地加咗一碟肥牛,估唔到咁嘅價錢上到枱係咁大份,超抵食!而且比起貴價滑牛肉,我都係鐘愛肥牛多啲💕✨✍🏻 / 秘製泡椒鳳爪💵價錢:HK$38/碟🔘美味指數:❤️❤️❤❤
✍🏻 / 酸辣豆角味烤魚
💵價錢:HK$228(大邊)
🔘美味指數:❤️❤️❤️❤️❤️
✍🏻 / +肥牛
💵價錢:HK$45/碟
🔘美味指數:❤️❤️❤️❤️❤️
✍🏻 / 秘製泡椒鳳爪
💵價錢:HK$38/碟
🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤
呢個真係食唔停!雖然第一眼見到碟野賣相唔討好,仲覺得份量好少咁。但一開口食嘅時候,好正吖~泡椒味好出,辣辣地,但又唔會辣到好辛苦,而且對於愛吮骨嘅我嚟講,絕對會食上癮,強烈推薦😍👍🏻✨
✍🏻 / 秘製雞全翼
💵價錢:HK$17/隻
🔘美味指數:❤️❤️❤️🤍🤍
呢隻雞全翼上菜時都令到我哋有啲愕然,因為期望佢係一隻雞全翼,唔係斬件。男友問店員時亦以為佢係烤雞翼,點知原來係炸雞翼,有啲似下午茶果啲。如果當佢係炸雞翼,味道係唔錯嘅~哈哈😄✨
✍🏻 / 青島
💵價錢:HK$25/枝