2021-12-20
//【 上環小巷中嘅異國風情cafe — ℕ𝔸ℂ𝔸𝕊𝔸 ℂ𝕒𝕗𝕖́ 𝕒𝕟𝕕 𝔹𝕒𝕣☕️🍸 】//“𝐷𝑟𝑖𝑛𝑘 𝑓𝑖𝑟𝑠𝑡, 𝑑𝑟𝑖𝑛𝑘 𝑙𝑎𝑡𝑒𝑟.“我想要帶你去浪漫的土耳其😍可惜疫情令到旅程拖延無了期🥺不過唔緊要跟住再同大家介紹位於上環嘅摩洛哥風格cafe~NACASA 🥳🥳依間餐廳裝修同美食都充滿異國風情🤤令人真係好似置身外國一樣餐廳一共有兩層 環境都幾闊落👍不論係情侶拍拖定係朋友聚會都氣氛一流👏———————————————————————————〖油封鴨意大利燉飯🍛〗💰138香港人唔係垃圾🇭🇰香港人鍾意食鴨🐤(應該係除非唔係😂)油封鴨其實係一道傳統嘅烤鴨料理😍用啲油覆蓋鴨嘅表面 令保存同製作時更保持肉汁😋其實我全身都比油同脂肪覆蓋 可能我都係一道名菜😂講番碟飯先 鴨肉充滿油香 而且Risotto 都好creamy 🤩咬落粒粒分明 加埋啲鴨肉 好香口👍〖燒春雞(半隻)配薑黃飯🍖🦴🍚〗💰148大吉大利 今晚食雞🥳👏🎊依間嘅燒春雞比想像中好食雞用左好多香料去醃製 所以食落好惹味🤤而且雞肉好嫩滑 好juicy 加埋兩隻特製嘅醬1️⃣ 牛油蜜糖檸檬汁 酸酸甜甜夠開胃醒神😎2️⃣ 葡式辣雞醬 甜中帶有
“𝐷𝑟𝑖𝑛𝑘 𝑓𝑖𝑟𝑠𝑡, 𝑑𝑟𝑖𝑛𝑘 𝑙𝑎𝑡𝑒𝑟.“
我想要帶你去浪漫的土耳其😍
不論係情侶拍拖定係朋友聚會都氣氛一流👏
———————————————————————————
〖油封鴨意大利燉飯🍛〗💰138
香港人唔係垃圾🇭🇰
香港人鍾意食鴨🐤(應該係除非唔係😂)
油封鴨其實係一道傳統嘅烤鴨料理😍
加咗沖繩黑糖 飲落去更加甜更加香
沖繩黑糖更加吊出咖啡嘅濃香 令飲品更加甜更加香🤤
咖啡頂層仲加咗少少玉桂粉 令到個層次更加突出👍
———————————————————————————
評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 8/10
⏰ 𝗧𝗵𝘂𝗿-𝗦𝗮𝘁: 𝟭𝟭:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟲𝟮𝟴𝟳 𝟴𝟴𝟴𝟬
#eatwithnous_cafe
#eatwithnous_上環
#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #foodstagram #hkfoodblog #hkgirl #cafe #photography #hongkong #foodoftheday #coffee #nacasa_hk #美食 #相機食先 #小店 #意大利飯 #吃貨 #燒春雞 #打卡 #手機食先 #上環美食 #異國風情 #咖啡