2022-09-01
最近同爸爸一齊去食佢最鐘意食嘅燒肉放題。講到燒肉,除咗選擇種類要多,肉質要靚。我都好重視佢有冇多啲蔬菜嘅選擇或者係多啲醬料。我覺得呢啲先係燒肉嘅靈魂。 #本場燒肉 就到令我哋一試難忘。我地食咗 #極上牛小排海鮮放題 $378淨係牛肉嘅選擇已經非常滿足了,有:牛頸脊牛小排牛板腱牛舌封門柳壺漬牛肋條我個人最鐘意食牛小排,肉質厚實,牛肉味濃。鐘意有口感封門柳都係一個唔錯嘅選擇。呢度竟然連壺漬牛肋條都有👍🏻👍🏻👍🏻真係太滿足。你中意佢可以嗌生菜,包住啲肉食,咁就冇咁漏可以食多幾件啦,而且仲有蒜片泡菜可以嗌。大一齊食,真係好似去咗韓國食燒肉,但係又有日本風味,真係兩者兼備,一次過享受曬。 🦪🦞海鮮都有好多選擇。多春魚牛油帶子墨魚片廣島蠔香草牛油蝦仁鹽燒鯖魚等 唔食牛嘅朋友仔仲有豚🐷或者雞🐔可以選擇有選醬料或者淨肉👍🏻 硬盤小食種類都好多,特別要讚下佢嘅明太子蕃茄🥗,好有驚喜,第二度食唔到,係佢呢間獨有嘎。 超多種類小食同醬醬🍡🍢🍟🍗🍤唐揚雞軟骨、炸芝士年糕、泡菜、麻油燒蒜粒、味付八爪魚、唐揚炸雞、章魚小丸子、吉列蝦、男爵薯餅、麻香野菜、牛油粟米、中華沙律、明太子櫻花蝦、枝豆等 醬料最特別係有芝
講到燒肉,除咗選擇種類要多,肉質要靚。
#本場燒肉 就到令我哋一試難忘。
我地食咗 #極上牛小排海鮮放題 $378
淨係牛肉嘅選擇已經非常滿足了,有:
牛頸脊
牛小排
牛板腱
牛舌
封門柳
壺漬牛肋條
呢度竟然連壺漬牛肋條都有👍🏻👍🏻👍🏻真係太滿足。
🦪🦞海鮮都有好多選擇。
多春魚
牛油帶子
墨魚片
廣島蠔
香草牛油蝦仁
鹽燒鯖魚等
唔食牛嘅朋友仔仲有豚🐷或者雞🐔可以選擇有選醬料或者淨肉👍🏻
超多種類小食同醬醬🍡🍢🍟🍗🍤
醬料最特別係有芝士醬🧀🧀🧀omg❗❗#芝士控 必食!
仲可以食到我哋必食嘅燒菠蘿🍍
本場紫菜飯
香蔥胡麻冷烏冬等
一次過食都食唔曬😂😂
甜品有Movenpick雪糕🍦
真係食得好過癮!係我頭三位嘅燒肉店!