2019-01-02
食完晚飯當然要食個甜品填滿第二個胃🤫今次就隨機喺廣華街揀咗甜牙牙😁咁啱得咁橋鋪位「正中央」有一張二人枱,我同女友就揀咗呢坐。說實話其實鋪頭面積唔係好大,擺滿曬台,要行入去其實都需要左閃避🥶如果身形較大嘅朋友可能會坐得辛苦。所以舒適度我唔會打咁高分!今晚我就點了朱古力雪山🏔️,而女朋友就點了tiramisu配雲呢拿雪糕。大家可以對比一下餐牌同埋實物有咩分別😂😂😂冇錯!你冇睇錯,好似唔覺山腳有士多啤梨🤨 一問店員原來所有嘅士多啤梨都被活埋😱賣相黎講已經扣晒分😇 不過嘢食係用嚟放入口嘅,right!?🥺 雪山嘅口感其實冇乜特別,係朱古力味咸咗啲,但係我都接受嘅🥺士多啤梨冇乜特別comment。至於tiramisu,見到餐牌有tiramisu加窩夫諗住一次有齊兩個享受,真係希望越大失望越大🙈個Tiramisu嘅手指餅好乾好硬,好明顯完全無蘸咖啡酒,冇咖啡味,而且d忌廉完全冇芝士味,口感好水!🥵完全就好似喺超級市場買枝總統牌忌廉然後唧落去咁⋯⋯以Tiramisu評分,我會比零分👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽窩夫就不過不失啦😂,有蛋味!熱騰騰上碟都聞到香味👍🏽唯一嘅敗筆係內裡唔夠鬆軟,麵筋口感有點韌!————
食完晚飯當然要食個甜品填滿第二個胃🤫
今次就隨機喺廣華街揀咗甜牙牙😁
朱古力雪山
提拉米蘇配雪糕
諗住一次有齊兩個享受,真係希望越大失望越大🙈
——————————
食物質素:6/10
環境衛生:5.5/10
舒適度:4/10
服務:5/10
性價比:6.5/10
總評分:5.4/10
p.s. 今次嘅評分比較低,絕對唔係因為佢嘅質素真係過低😊而係旺角太多同類型嘅甜品店,如果要突圍而出或者吸納一眾恒常捧場客,我希望店家可以多多改善🤓 未來日子可能會再嚟試,希望店家會顧客耳目一新嘅感覺!😉
——————————