🌊奇妙蟶子 椒鹽九肚魚 涼伴海蜇🇿🇦香燒南非鮑魚角🍲花膠燉響螺🐟青花椒雞油蒸馬友🦐蛋白欖仁炒蝦球遼參🥬腐竹泡雙翠☘️飄香荷葉飯🥚酥皮蛋撻🌰蛋白杏仁茶🔸呢間中環高檔中菜開咗唔係好耐,但已經聽過唔少人推介,今次食佢一食,真係高水準❤️🔸前菜先嚟嘅係奇妙蟶子,椒鹽九肚魚,涼伴海蜇。奇妙蟶子到底可以有幾奇妙?外型係雪白咁樣,原來係用咗芥末去整嘅蟶子涼菜,辣度適中,非常之開胃,食到讚不絕口👍🏻椒鹽九肚魚同大排檔嘅好唔同,入口好嫰,唔會食到好多渣🥰🔸花膠燉響螺湯好足料,燉到入味;然後就要試我全餐最愛嘅青花椒雞油蒸馬友😎佢獨特之處係佢底層有層薄蒸蛋,因為用咗雞油去蒸所以味道非常鮮香;而馬友魚肉嫩滑,完全無骨,配上青花椒去提升層次實在係滿分🤤好耐無食過咁出色嘅魚肉料理啦!🔸香燒南非鮑魚角&蛋白欖仁炒蝦球遼參都係用料名貴嘅高質之選🤓食咗勁多海鮮之後,腐竹泡雙翠適時幫大家調節下腸胃,舒緩一下;最後整個飄香荷葉飯,入面有雞肉,蝦肉等等,整體調味恰到好處😙🔸甜品蛋白杏仁茶係我好鍾意嘅中式甜品,而佢都控調得好好,杏仁味非常香濃!食埋個酥皮蛋撻,可以話係近年食過最鍾意嘅中菜之一!
🌊奇妙蟶子 椒鹽九肚魚 涼伴海蜇
🇿🇦香燒南非鮑魚角