2024-06-23
回春呢個店名一聽就知係健康嘢🙂↕️位於長沙灣同荔枝角中間嘅一間簡約木系Cafe,裝修以橙色為主調,有落地大玻璃,透光度十足,嘢食嘢飲都感覺好健康😼想同朋友坐低舒服傾偈,又想食得輕盈啲,就非常推薦嚟呢間cafe(*¯︶¯*)𝟙秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉 $108冬蔭功配意粉出奇地好夾( ´▽`)有2隻青口、鮮蝦、魷魚同八爪魚,冬蔭功香料辣味有層次,偏甜帶微微酸辣,蝴蝶粉煙煙韌韌,非常掛汁!😋𝟚松茸味噌三文魚春之定食 $148擺盤非常精緻,配以一碟碟唔同款嘅食物,有主食、蔬菜菇菌類、生果、甜品等,健康無負擔😎三文魚煎得外酥內嫩,淋上少少檸檬汁,refresh一吓解咗陣油膩感,呢到唔係就咁配白飯,而係配上松茸菇飯,非常有心思😋一小碟嘅配菜有豆腐、2粒日式小甜薯、菇、蘋果片、藍莓、煎翠肉瓜同埋綠茶泡芙,整體感覺好健康😎𝟛核桃蘋果香蕉燕麥奶昔(無添加糖) $58飲落香蕉嘅味道大概佔7成,其餘帶少少蘋果同核桃味道,飲完包有得去🚽有去廁所困難嘅你就非常啱飲~🙂↕️😎
𝟙秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉 $108
𝟚松茸味噌三文魚春之定食 $148