成日去食嘢都明白一個人去食嘢係比較麻煩,唔單止係因為一個人食嘢,好難試曬所有想食嘅嘢,更是因為一個人成日都要搭枱,但係依到就唔會啦,不論你係幾多個人嚟,每一個人中間都係隔左一塊板(咁樣不知減少幾多閃光彈🙈🙈)可以選擇嘅款式都唔少,而且每一款都好吸引,真係恨不得可以一齊試曬🤤🤤首先你係屏幕點好餐之後,職員就會帶你去座位,之後再係角落頭掃描一下二維碼,咁樣唔洗好耐,就會有人從你面前的幕後送餐,全程基本上都唔需要同人講嘢,非常適合我呢啲社恐人士雞白湯叉燒烏龍麵(中)$88 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟唔好睇佢好似細細碗咁,但因為雞白湯比較,食到後期會好滯,所以一個人食(中)份剛剛好;雖然雞湯飲落去都好重雞味,但整體味道偏淡,所以鐘意食重口味嘅人就未必鍾意;而叉燒雖然只有兩片,但係入口即化(食嘅時候有少少後悔冇加到叉燒🙊因為真係好正)麵質係那種比較有彈性,而且粗身啲,掛湯一流!咖哩湯吉列豬扒烏龍麵(中)$98推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟叫咗一個清淡型嘅雞白湯,咁另一個就叫個重口味少少嘅咖喱湯;麵質和雞白湯那個一樣的,不過咖喱湯比雞白湯杰身,所以掛湯效果比雞白湯更加好!咖哩味濃稠,帶點辛辣,但係唔會過於重味;吉

雞白湯叉燒烏龍麵

雞白湯叉燒烏龍麵(中)$88
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

咖喱湯吉列豬扒烏龍麵

咖哩湯吉列豬扒烏龍麵(中)$98
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

叫咗一個清淡型嘅雞白湯,咁另一個就叫個重口味少少嘅咖喱湯;麵質和雞白湯那個一樣的,不過咖喱湯比雞白湯杰身,所以掛湯效果比雞白湯更加好!咖哩味濃稠,帶點辛辣,但係唔會過於重味;吉列豬扒炸到外皮好香脆,但裏面仍然保留到好Juice🤤,而且大大一塊吸曬咖喱味,簡直食唔停口,而且枱上面有個罐,裏面嘅係炸脆嘅天婦羅碎,加少許一齊食,成個感覺又唔同咗

明太子芝士春卷

明太子芝士春卷 $38 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

不得不說,我原本覺得佢哋嘅主食已經好出色,但係估唔到小食更加出色,春卷炸到香脆,一啖咬落去食到滿滿嘅明太子同芝士(啲芝士多到可以拉絲)雖然明太子嘅份量好足,但係食落都唔會過於重味,真心推薦嚟食的話一定要試吓佢啲小食!

草莓罐裝牛乳蛋糕

草莓罐裝牛乳蛋糕 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

依個甜品真係唔食得都睇得,好似汽水罐咁樣嘅造型,加上整齊嘅草莓,未食嘅時候都已經流晒口水🤤一打開個蓋,滿滿嘅草莓香味就湧出來,一啖食落去,就食到忌廉好滑,但係唔會過甜,再配上香甜嘅草莓,簡直一絕!中間嘅蛋糕也鬆軟,唔會好乾,整體配埋一齊食,好襯!

整體來講,係可以一試嘅!🤤🤤🤤

2023-02-28
雞白湯叉燒烏龍麵