餐廳: Alibi – Wine Dine Be Social
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
又嚟到8月staycation推介啦今次係旺角康得思酒店零房價優惠🦊🦊🦊🦊仲回贈返同等價值嘅餐飲credits🍒🥕🥥🥦🥐🧅🍄(不包括加一服務費,房價$1100,我住咗兩晚,價錢連服務費$2420,所得credits$2200)享受範圍仲包括米芝蓮餐廳明閣添呀🥰老老豆豆我第一次去staycation啲嘢食質素係咁好😍唔係填飽個肚就算呢個post係講check in後第一餐喺Alibi食海洋寶藏主題下午茶每日限定10set咋記得入往前打去or email book啦😋😋😋咸點樣樣都出色唔係得個樣淨用嚟打卡首推芝士多士🧀🧀🧀又咸香又脆口勁惹味之前個cod fish都好正未試過用麵豉醬醃嘅甜甜中帶咸,個魚又勁滑睇下啲甜品造型幾搞笑有金條、有寶石、有金幣過足海賊王癮🧜‍♀️🧜‍♂️🧜‍♀️🧜‍♂️開頭都有啲淆底以為嚿嚿都係硬掘掘朱古力金幣點知一咬開……呀!每塊材料、口味、口感都唔同架🥰🥰🥰好新奇有趣我宜家仲回味緊塊金條🏅外層啲牛奶朱古力好脆入面係好濃嘅海鹽焦糖花生一次過集齊曬我最鐘意嘅嘢差啲搶埋人哋果條個金幣面積咁細🏅可以搞啲咩花巧嘢呢?擺落口真係有surprise 邊個諗到外表咁硬食落係好軟滑嘅mou

又嚟到8月staycation推介啦

首推芝士多士🧀🧀🧀
又咸香又脆口勁惹味

之前個cod fish都好正
未試過用麵豉醬醃嘅甜
甜中帶咸,個魚又勁滑

睇下啲甜品造型幾搞笑
有金條、有寶石、有金幣
過足海賊王癮🧜‍♀️🧜‍♂️🧜‍♀️🧜‍♂️

開頭都有啲淆底
以為嚿嚿都係硬掘掘朱古力金幣
點知一咬開……
呀!每塊材料、口味、口感都唔同架🥰🥰🥰
好新奇有趣

我宜家仲回味緊塊金條🏅
外層啲牛奶朱古力好脆
入面係好濃嘅海鹽焦糖花生
一次過集齊曬我最鐘意嘅嘢
差啲搶埋人哋果條

個金幣面積咁細🏅
可以搞啲咩花巧嘢呢?
擺落口真係有surprise
邊個諗到外表咁硬
食落係好軟滑嘅mousse?!
底底仲有塊好重牛油味同好鬆化嘅曲奇🍪
連我唔太好甜品都密密食