『沉浸粉紅花海的心動,沒有女生能拒絕吧?』𝗖𝗮𝗺𝗲𝗹𝗹𝗶𝗮 揀左山頂開分店,山下景色一覽無遺⛰餐廳面積超大,古典木墻配以少女的粉紅餐桌,坐係入面有種成為名媛淑女嘅錯覺💅🏻樓下仲有花海裝飾的佈景墻可以打卡添📸下午茶鹹甜都做得唔錯,而我自己就好鍾意飲品感覺好有創意推介 🥢蘑菇酥皮盒🥢天鵝伯爵茶忌廉泡芙🥢𝑺𝒄𝒐𝒏𝒆𝒔————————————————————➰𝐀𝐥𝐰𝐚𝐲𝐬 𝐢𝐧 𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐘𝐨𝐮➰𝐇𝐊𝐃𝟐𝟔𝟖/𝟐𝟗𝟖(𝐰.𝐚𝐥𝐜𝐨𝐡𝐨𝐥) ✏︎𝑪𝒓𝒂𝒏𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 & 𝑨𝒍𝒎𝒐𝒏𝒅 𝑺𝒄𝒐𝒏𝒆𝒔 小紅莓杏仁英式鬆餅𝘸. 𝘊𝘭𝘰𝘵𝘵𝘦𝘥 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮, 𝘙𝘢𝘴𝘱𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘑𝘢𝘮 Scone質地濕潤,入面有好多紅莓頗有咬口🔹𝙎𝙖𝙫𝙤𝙧𝙮🔹✏︎𝑩𝒂𝒄𝒐𝒏 & 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑸𝒖𝒊𝒄𝒉𝒆 煙肉芝士撻✏︎𝑴𝒖𝒔𝒉𝒓𝒐𝒐𝒎 𝑽𝒐𝒍 𝑨𝒖 𝑽𝒆𝒏𝒕 蘑菇酥皮盒✅✏︎𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚 𝑺𝒉𝒓𝒊𝒎𝒑 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆 鮮蝦忌廉薯仔條除左薯仔條比較普通,另外兩款鹹點都相當出色。尤其酥皮盒做得小巧酥脆,蘑菇味好香🔸𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩🔸✏︎𝑱𝒂𝒔𝒎𝒊𝒏𝒆 𝑴𝒂𝒄𝒂𝒓𝒐𝒏 茉莉花馬卡龍✅✏︎𝑹𝒐

『沉浸粉紅花海的心動,沒有女生能拒絕吧?』

推介 🥢蘑菇酥皮盒🥢天鵝伯爵茶忌廉泡芙🥢𝑺𝒄𝒐𝒏𝒆𝒔
————————————————————
永恆之愛
Scone質地濕潤,入面有好多紅莓頗有咬口

🔹𝙎𝙖𝙫𝙤𝙧𝙮🔹
✏︎𝑩𝒂𝒄𝒐𝒏 & 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑸𝒖𝒊𝒄𝒉𝒆 煙肉芝士撻
✏︎𝑴𝒖𝒔𝒉𝒓𝒐𝒐𝒎 𝑽𝒐𝒍 𝑨𝒖 𝑽𝒆𝒏𝒕 蘑菇酥皮盒✅

🔸𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩🔸
✏︎𝑱𝒂𝒔𝒎𝒊𝒏𝒆 𝑴𝒂𝒄𝒂𝒓𝒐𝒏 茉莉花馬卡龍✅
✏︎𝑹𝒐𝒔𝒆 & 𝑳𝒚𝒄𝒉𝒆𝒆 𝑷𝒂𝒏𝒏𝒂 𝑪𝒐𝒕𝒕𝒂 玫瑰荔枝奶凍⠀
✏︎𝑷𝒐𝒎𝒆𝒈𝒓𝒂𝒏𝒂𝒕𝒆 𝑳𝒂𝒗𝒂 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑪𝒂𝒌𝒆 紅石榴流心芝士餅
✏︎𝑬𝒂𝒓𝒍 𝑮𝒓𝒆𝒚 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑷𝒖𝒇𝒇 伯爵茶忌廉泡芙✅
✏︎𝑹𝒖𝒃𝒚 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑺𝒐𝒇𝒕 𝑹𝒐𝒍𝒍 紅寶石朱古力雲卷⠀

欣賞呢度嘅甜點普遍唔會太甜膩,馬卡龍的茉莉花味道好濃郁有驚喜
玫瑰荔枝朋友好愛而我自己就麻麻地,反而天鵝造型嘅泡芙伯爵茶夠清香好鍾意

🥂𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🥂
✏︎𝑩𝒆𝒓𝒓𝒚’𝒔 𝑳𝒐𝒗𝒆 紅莓之吻
✏︎𝑮𝒐𝒍𝒅𝒆𝒏 𝑴𝒂𝒏𝒈𝒐 𝑳𝒂𝒔𝒔𝒊 紙醉金迷✅ 芒果味好濃