2023-05-13
相信男女老少就算無睇過都一定聽過變型金剛!等到頸都長埋嘅變形金剛主題餐廳「The ARK」終於正式登陸銅鑼灣,餐廳佔地5,200平方呎,樓高兩層。除左用餐位置仲有紀念品區,食完野仲可以shopping,銀包就係咁空曬!餐廳環境仿照The ARK方舟內部結構,以船艙設計、裸眼螢幕、LED等打造電影場景,忍唔住就叫左好多野食!🔸蟹肉牛油果 $95🔸海苔鱈魚 $65🔸探索者一號(兒童餐)$85👍🏻芝士通心粉、勁脆雞粒、海鹽薯條、蘋果汁🔸四季冰晴 (蒟蒻春茶)$35‼️💀食死你點樣評未入到去門口出面就見到好大塊LED mon 好靚好震憾,入到見到3米高嘅柯柏文作為變型金剛迷真係會嗌出黎!所有漢堡包都係印上Transfomers造型,總共有5樣包款。試左蟹肉牛油果同海苔鱈魚都幾好味,蟹肉味出眾。探索者一號嘅兒童餐唔係小朋友都嗌得,好抵食!入面有齊小食嘅選擇:芝士通心粉、勁脆雞粒、海鹽薯條、蘋果汁,一次過可以試曬,都幾推薦!反而四季冰晴作為茶黎講就唔太特別,下次會比較想試藍色星光。整體黎講都值得去朝聖,同柯柏文影下相咁,感覺有d似去左迪士尼嘅火箭餐廳!好食之最:3/5賣相之最:3.5/5打卡環境之最
🔸蟹肉牛油果 $95
🔸海苔鱈魚 $65
🔸探索者一號(兒童餐)$85
👍🏻芝士通心粉、勁脆雞粒、海鹽薯條、蘋果汁
🔸四季冰晴 (蒟蒻春茶)$35
‼️💀食死你點樣評
反而四季冰晴作為茶黎講就唔太特別,下次會比較想試藍色星光。
好食之最:3/5
賣相之最:3.5/5
打卡環境之最:4.5/5
性價比CP值:3.5/5
總分:14.5/20
蟹肉牛油果
海苔鱈魚
探索者一號(兒童餐)
芝士通心粉、勁脆雞粒、海鹽薯條、蘋果汁