2022-06-02
今次又到海港城搵野食,行行下街見到遠處有好多人等位,行到去發現原來係食酸菜魚,有留意我地專頁都不難察覺我地都幾喜歡食酸菜魚,所以就儘管一試。入坐後,每枱都有提供一壺茶同紙巾盒,而餐廳係掃QR code落單。最等別係用送餐機器人送餐係香港都比較少見。🌟酸菜魚拼避風塘大蝦酸菜魚部份:份量好足,唔會話好酸,可以試下當湯飲!細骨就冇就注會有大骨唔好貪快一啖食入口。,酸酸辣辣食完都唔會頂住個肚,避風塘大蝦唔使剝殼可以直接食 ,最特別是伴以薯條和脆花生,薯條 吸晒啲辣油非常惹味。🌟香港頭條 唔好以為打錯,真係叫香港頭條。其實是港式油條,即是油炸鬼。這條巨型油炸鬼,烤得外脆內軟,可以放在酸菜魚湯內索滿湯的精華,就咁食亦得。🌟黃金脆炸小酥肉呢款小食可以選擇辣到而我哋今次選擇唔辣酥肉炸得酥脆,唔油膩。🌟姚姚脆奶其實即係炸鮮奶,記得要趁熱食。外皮炸得好香脆,而入面嘅鮮奶都做到滑身。如果可以做到有少少流心更加好。🌟彩虹烏龍冰粉呢碗甜品非常大碗,除左當甜品咁食仲解辣。冰粉底係烏龍茶味,面頭鋪咗提子乾、紅豆、丸子、花生碎、芝麻、酒糟,同落咗椰汁,七彩顏色非常吸睛。總括而言 食物份量非常足夠,而且食物質素整體來
🌟酸菜魚拼避風塘大蝦
🌟香港頭條
🌟黃金脆炸小酥肉
呢款小食可以選擇辣到而我哋今次選擇唔辣
酥肉炸得酥脆,唔油膩。
🌟姚姚脆奶
🌟彩虹烏龍冰粉
總括而言 食物份量非常足夠,而且食物質素整體來說都不錯。但座位比較狹窄,坐得比較不過逼夾一點同埋人手不足未能照顧到所有食客的需求。同埋要注意一點餐廳要用微信落單,侍應未必會幫你落單,佢會搵部手機俾你自己落單。
📌姚姚酸菜魚
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場二樓2307號舖