2023-03-13
🌸白身魚水菜沙律配芥末XO醬 $118💐花樂杯 $98🌼深海池魚腩壽司 $32🌹赤身壽司 $38🌺燒賣甲羅燒 $168🌷七味阿波美雞心 $38🌷醬油大蔥雞肉 $48🥀黑松露和牛炒飯 $168🔸尖沙咀高檔地段仲要有海景睇嘅日本菜係咪一定貴夾唔飽?😒我本身以為係,但今次推介嘅呢間嘢真心技驚四座😍好食,有創意,有花系主題擺碟,又夠營養(附送好多菜),十分值得去!🔸前菜先嚟白身魚水菜沙律配芥末XO醬,打卡靚之餘係創新地用上港式XO醬去配刺身😋竟然異常地合襯👍🏻增加咗白身魚本身嘅鮮味,而且又多沙律菜😆花樂杯有啲似有時Omakase會整比你嘅超迷你丼仔,配咗非常新鮮嘅海膽,吞拿魚蓉,三文魚籽,甜蝦,絕對不輸唔少Omakase店👍🏻👍🏻🔸試咗兩款壽司都係水準之上,池魚腩肉厚,鮮嫩肥美,油脂非常甘香細膩;赤身就當然係另一種風味,肉質實淨有咬口❤️🔸燒賣甲羅燒呢道菜分咗三部分:第一部分甲羅燒就係傳統蟹膏釀蟹蓋喺烤爐上香氣不斷翻滾,再搽上多士去食,味道濃郁😙第二部分係創新燒賣,其實係蟹籽壽司。第三部分係好大碟沙律,仲要擺盤好靚😎🔸另外仲點咗兩款串燒試下佢燒物嘅手勢,點知都係咁高質😍火喉控制得剛好,雞心個香味
💐花樂杯 $98
🌼深海池魚腩壽司 $32
🌹赤身壽司 $38
🌺燒賣甲羅燒 $168
🌷七味阿波美雞心 $38
🌷醬油大蔥雞肉 $48
🥀黑松露和牛炒飯 $168
🔸另外仲點咗兩款串燒試下佢燒物嘅手勢,點知都係咁高質😍火喉控制得剛好,雞心個香味好強烈;而大蔥雞肉用上最嫰嘅部分都非常出色😋
🔸黑松露和牛炒飯一樣係大讚之作👍🏻和牛份量係勁多,炒得香而不膩,仲要送埋甜薯天婦羅