長沙灣唔算美食集中地,我都搵到間走懷舊扒房風餐廳,大部分食晚市都係街坊,食据扒價錢都係街坊價^^ 全日都唔收加一雖然係街坊餐廳,不過用上日本食材,有日本鹿兒島和牛西冷、宮崎快樂豬,肉類堅持不使用食粉同無鬆肉粉健康d㗎!今次叫咗美國鷄扒同深海魚柳扒,原來加$20有多一份吉列豬柳,採用日本宮崎快樂豬(只限堂食,每日限量供應),扒餐+$22 有牛油餐包、湯、飯/意粉/薯菜、咖啡/茶、甜品首先要讚下羅宋湯好足料,料多過湯,有少少辣味,幾好飲我果份係深海魚柳扒,塊魚柳長過我塊面,炸完魚肉都keep到嫩滑,大塊得嚟啖啖肉,淨係食魚柳扒都飽,我d意粉都食唔哂,比咗朋友食鷄扒無落鬆肉粉關係,肉質唔係非常嫩滑,似媽咪係屋企煎鷄扒果種質感,但食少d添加劑健康d肉質無咁嫩滑都唔緊要la!加$20嘅吉列豬柳都唔馬虎,一樣有配菜,3款扒當中我覺得依份最好食!同魚柳一樣係吉列,但我覺得吉列豬柳仲好食,入口脆卜卜豬柳非常入味最後甜品有雪糕/啫喱,但我已經飽到食唔落,朋友揀咗焦糖雪糕,我試咗啖覺得味道一般3款醬汁(黑椒汁、蒜蓉汁、洋蔥汁)我都叫齊,我建議揀黑椒汁,少少辣最惹味!

首先要讚下羅宋湯好足料,料多過湯,有少少辣味,幾好飲

2021-10-25
  • 吉列豬柳