而家喺tst返工都想lunch試下新嘢,次次經過厚福街都見到2DP門口一定大排長龍,而且open rice又有海量😋令我都忍唔住去試下一探究竟🥴🍅蕃茄忌廉燴飯 ($68)如圖,成個飯就真係得飯同中華沙律同埋玉子蛋絲🙃飯係似乎想做到好似risotto嘅效果?但好明顯係fail左🤕個飯好濕之餘又好淡味,好似醫院餐,蕃茄同忌廉都失蹤左💀佢亦都好慳咁淨係比左少少蘑菇蘆筍做配料,好唔豐富🥱反而個無花果沙律配油醋汁仲有誠意過個飯😪2DP嘅素食選擇相對一定比對手Green Common多,但質素真係參差左啲🤢建議大家試之前做定research睇下邊道菜式好味啲,因為我見隔離枱個大啡菇都睇落唔似什麼好貨式,極乾😃

蕃茄忌廉燴飯

🍅蕃茄忌廉燴飯 ($68)