2022-11-07
小編平時揾食都會喺尖沙咀、銅鑼灣呢啲熱門地區😂 但今次竟然俾我Search到間位於筲箕灣嘅餐廳🤣 成間店都係行童話風 小編即刻被吸引住 直接山長水遠去左😆店內座位都唔少 其中最突岀嘅莫過於喺正中間嘅旋轉木馬座位 🎪 但其實成間店都充滿住唔同嘅小裝飾 勁有心思🥰✨🌟 火焰芝士配蒜蓉意大利包 ($98) On Fire🔥 上枱嘅時間店員喺你面前「放火」整溶嘅芝士 之後記得趁熱點住嘅芝士嚟食!(小編影多左幾張相之後芝士乾翻就冇咁易點😩) 蒜蓉包香脆但係芝士可能因為近距離俾火燒過 會有少少燶味🥸🌟 西班牙海鮮焗飯 ($298)焗飯份量唔少🤤 而且亦都好重料 有大蝦、青口、帆立貝、鮮魷魚、蜆、雞肉、西班牙腸等!飯嘅味道唔錯 但略嫌海鮮味道太淡 調味可以再重啲~🌟 梳乎厘奄列 ($115)梳乎厘又係另一個驚喜!絕對稱得上係巨型!聽店員講係用全蛋整成嘅 空氣感十足 真係想去偷師🤣 食落入口勁鬆化 再配左勁多cream~ Jeng!🌟 Pineapple Hat ($48)/ Fresh Mix Berries Smoothie ($58)餐廳喺飲品方面都落足左心思!Pineapple Hat似係雪碧
🌟 火焰芝士配蒜蓉意大利包 ($98)
🌟 西班牙海鮮焗飯 ($298)
🌟 梳乎厘奄列 ($115)
餐廳喺飲品方面都落足左心思!Pineapple Hat似係雪碧溝波蘿汁~ 飲落fresh得嚟解渴🍃 仲有塊菠蘿喺上面tim! Smoothie 紫紫地再配上玫瑰銀色漸變杯真係好靚😍 飲落Creamy得嚟又唔會太甜 推薦👍🏻
*另收加一服務費