今次應該是搬舖之後第一次幫襯~感覺同舊舖唔同咗,店員服務更加周到,幫我們量體溫之餘,入座之後又幫我們消毒餐具,又附上信封暫存口罩。餐牌上好多選擇,上一次試咗扒,今次就同同事試吓其他!每份午餐都會跟一客沙律、餐湯、前菜同主菜,我們選了PROMOTION DRINK ($20)。先講主菜啦,我哋揀咗「蘇格蘭公爵蟹肉扁意粉」同「惡魔溶岩炸雞配薯條」~*惡魔溶岩炸雞配薯條* ($88)上次嚟見到人食呢個就覺得好吸引,所以今次就試下!又炸雞🍗又芝士又薯條🍟,真係非常邪惡!熱溶芝士好多,炸雞同薯條熱辣辣,見到已經流晒口水!menu上寫炸雞有牛肉,原來係淋咗牛肉肉醬,所以食起黎唔只有芝士味,仲有牛肉味~味道有層次!而薯條🍟係粗身嘅,有口感,外脆內軟~好滿足!炸雞同薯條份量多,一個人食根本食唔晒!*蘇格蘭公爵蟹肉扁意粉🍝🍝* ($88)平時我好少食蟹,因為我懶得剝殼。但當見到呢碟意粉上桌時,我就好想食!你睇,佢啲蟹肉勁多,啲意粉🍝好似「蟹肉纏身」一樣,滿佈整碟,令人兩眼發光!你睇下,夾起嚟每一條意粉都被一絲絲蟹肉同忌廉汁包圍住,想飛甩都難XDD由此可見,意粉同汁配合得相當好,令到捲起扁意粉嘅時候,蟹肉

*惡魔溶岩炸雞配薯條* ($88)
惡魔溶岩炸雞配薯條

*蘇格蘭公爵蟹肉扁意粉🍝🍝* ($88)
你睇下,夾起嚟
每一條意粉都被一絲絲蟹肉同忌廉汁包圍住
,想飛甩都難XDD由此可見,意粉同汁配合得相當好,令到捲起扁意粉嘅時候,蟹肉同忌廉汁可以黏附喺每條意粉上扁意粉之上,掛汁掛得岩岩好!😋😋😋扁意粉都煮得剛好,有嚼勁,咬落會感受到意粉嘅厚度;蟹肉份量非常多,啖啖肉😋😋😋,容易食到蟹肉嘅鮮味;食起嚟又一啲都唔覺得腥或者鹹。意粉雖然有忌廉汁,但食完又無膩濟感,非常難得!
蘇格蘭公爵蟹肉扁意粉
至於餐湯,今次是甘筍🥕湯,濃度適中,味道啱啱好~~~前菜有牛油果醬🥑,羽衣甘藍和2片烘脆的法包🥖。羽衣甘藍烘得香脆,正!
前菜
沙律則是大大份嘅凱撒沙律🥗!!上桌時已經撈咗沙律醬,沙律菜好新鮮,好脆身!沙律入面有香脆麵包粒、又有煙肉碎同巴馬臣芝士碎,好豐富!

沙律及餐湯
飲品分別是 碟豆花檸檬梳打 🍋和 綠野仙蹤🍹 。我點的綠野仙蹤好GREEN,喝起來就像喝五青汁,哈哈,很多很多的纖維!
碟豆花檸檬梳打 - 跟餐加配PROMOTION DRINK
綠野仙蹤 - 跟餐加配PROMOTION DRINK
值得一提的是,店家是使用竹纖維製造的飲管,很環保呢!
2020-09-01
惡魔溶岩炸雞配薯條