去旺角買完嘢,要搵食,諗起同事話呢間食就過黎食。係歐美廣場附近,好方便。7 點左右還沒有很多客人,8點則已經坐滿,好似還有2樓呢 店員走黎主動推介食物,佢話好多女仔都喜歡「花膠鯊魚骨膠原鍋」,養顏啊﹗活魚刺身、象拔蚌刺身都多人食,而蟹籽墨魚油炸鬼係特色小食。可惜今次只有2個人去食,叫唔到咁多款。有個調味料值得一提,喜鍋自家製的 XO醬,小辣,有大大隻蝦乾非常香口。湯底「花膠鯊魚骨膠原鍋」送上,仲有一桶「甘香泡飯」,店員教先把飯放碗裡,再加湯泡軟。湯底非常鮮甜,而且材料非常多,值得一提的是食完成餐都不會覺得特別口渴。「蟹籽墨魚油炸鬼」是炸的,脆卜卜的油炸鬼配彈牙的墨魚滑,感覺好新鮮。 另外仲食左雪花肥牛、四寶餃、皇帝菜……我們小看了湯底的材料份量,點的有些多。😂服務是值得一提的,環境乾淨企理外,店員會主動加湯 (應該是豬骨湯),看到我的湯面有油脂,還給主動給我隔油篩。離開時才看到,原來Facebook 打咭送小食,不過我已經吃不下了。還有門外新鮮的象拔蚌,下次要與其他朋友一起去吃才能多樣化。

2019-08-15