🍴 Sip Song• 最近疫情嚴重 大家記得多多保重同小心身體👊🏻💪🏻今次想分享位於淺水灣嘅Sip Song✨當初知道呢間餐廳係朋友推薦 佢話如果咁啱嚟到一定要試🤣於是book mark咗好耐😚環境超級舒服!出邊就係沙灘 如果坐窗口位係可以望住沙灘食飯 超級開揚🌊好似去咗旅行咁🏖————————————————❶ Sip Song Pad Thai $210大約都有五六隻蝦 每一隻蝦都算彈牙而唔會覺得霉🦐金邊粉炒得都算乾身 味道微酸 幾符合香港人口味 旁邊有辣椒粉同埋花生碎俾你撈勻 個人覺得撈勻後口感豐富咗😚Pad Thai嚟講價錢的確有啲貴🧐依碟相對上普通 唔會令到你覺得好特別 所以唔係好值得嗌😚 ❷ Khai Jeaw Phu $155 係蟹肉奄列🦀 個人覺得呢款係必試🤣因為出邊真係比較少見✨ 外皮炸得非常香脆 然後好香蛋同埋蟹肉味😋 而且入邊會食到啖啖蟹肉🤣如果下次再嚟一定會再嗌佢 因為太特別啦!❸ Moo Se Krong Naam Pla Waan $195依款其實係豬肋骨 幾重燒烤味 味道酸酸甜甜 大約有六件豬肋骨 每一件都啖啖肉✨➍ Thai Milk Tea $40個
🍴 Sip Song

❶ Sip Song Pad Thai $210

❷ Khai Jeaw Phu $155

➍ Thai Milk Tea $40

個人覺得味道幾正宗 味道濃而不澀 略帶香草味😆 飲返杯嘢飲中和上面食嘅熱氣野都好🤣
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑| 8/10
環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑| 9/10