【深水埗區】【齊柏林熱狗店】唔知大家仲記唔記得我好耐好耐之前同大家講過旺角嘅齊柏林熱狗店。喺我初開 IG 冇耐已經同佢哋店舖 IG 互相 follow,而且去到仲發現有唔少靚女侍應當值整熱狗。血氣方剛到好似我咁,當然留下深刻印象。好多時經過都見到佢哋,但係冇乜機會幫襯,可惜啲。之後就收到佢哋唔做嘅消息,唔想走去貓哭老鼠做殯星,亦都苦無機會食多次,就睇住佢哋離開人群嘅視線。不過又收到佢哋開返嘅消息,仲貼咗張相出嚟叫大家估位置。我一眼就睇出係美孚嘅盈暉薈,所以好似係第一個提供正確答案嘅 IG 帳户。不得不承認,唔好以為真係十八區 foodie 如此英明神武,而係咁啱有個 ex 住華荔邨,所以對呢個商場仔有一定了解咁解,我呢個帳户唔慣講大話。答啱問題嘅頭十個帳户係可以得到一隻熱狗,哈,我作為「度縮自私小器怪」又 R 到免費嘢食,倍感安慰。佢哋開業嘅日期係 16/7 中午十二點,我當日一點半已經殺到去排隊攞熱狗,始終啲嘢好食,係吸引到我即到嘅。作為常客,我都係要返我最中意食嘅「芝味熱狗」轉「豬肉紐倫堡腸」,我不嬲唔太好紅汁紅醬嘅嘢,得呢款係簡約得嚟夠邪惡,就算自費用 $38 買我都耐唔時執佢一

作為常客,我都係要返我最中意食嘅「芝味熱狗」轉「豬肉紐倫堡腸」,我不嬲唔太好紅汁紅醬嘅嘢,得呢款係簡約得嚟夠邪惡,就算自費用 $38 買我都耐唔時執佢一劑。喺呢度祝你哋生意興隆,有機會就支持吓瑪嘉烈啲醫護人員。。。

(地址:新界葵涌景荔徑8號盈暉薈1樓104號鋪)