平時食茶記都係諗住貪方便,唔會理會到底健唔健康,快捷方便先最重要,不過今日無意間俾我發現咗一間茶記有全港首創生酮茶記系列,即刻入去試咗招牌生酮豬扒包 $40推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟包身有輕輕烘過,所以食落唔會太淋,豬扒食落好嫩,唔柴,食完唔會覺得太滯,比平時健康嘅感覺首創生酮西多士配生炸大雞脾 $48推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟生酮西多士味道上和平時食嘅西多差唔多,不過相對上冇咁油膩同埋冇咁甜,感覺輕盈啲,邪惡度大大減低,就算係減肥期間都可以放心食(他們的糖漿都係用酮福堂出品,成份天然啲,健康啲,但同樣都咁好食)個生炸大雞脾超級無敵脆,而且仲保持到好多肉汁,唔會好乾,而且真係好大隻,直接當一個午餐都得熱奶茶推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟講到茶記,一定要叫返杯熱奶茶,試吓師傅手勢先得,飲落茶味香濃,唔會覺得苦澀,而且好滑身✨整體來講,味道方面唔錯,而且價錢合理,唔會太貴,坐得舒服;而且生酮系列味道和平時的差別不大,好食得來又健康啲以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

招牌生酮豬扒包 $40
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟