2023-05-03 692 瀏覽
【油尖旺區】【鮨優】呢排好多遊客衝嚟香港,感覺已經好似返返以前咁。畢竟香港呢邊啲人比較識時務,喺語言上都樂意就對方,所以深得中外遊客歡迎。當中登打士街就係其中一個「掃街」熱點,風頭同埋熱度仲勁過北京嘅王府井大街呀。咁喺呢條街上面,除咗有好出名嘅肥姐小食、威威小食等等,其實仲有間唔係好起眼嘅日式外賣店,佢哋主打係壽司、手卷之類。我第一次食就食咗佢哋兩款手卷,印象都幾深刻,所以就走咗去食埋第二次先一次過出 post。首先食 $32 嘅「香蔥呑拿魚腩手卷」,估佢唔到,個呑拿魚蓉整得相當好食,鮮得嚟入口好 creamy,蔥味又香,正。另外仲食咗 $20 嘅「明太子沙律手卷」,味道都濃香得嚟唔會好膩,食完一件就好想即刻再食多一件咁呀。第一次嘅感受咁好,好似頭先話齋就去食多咗次。二訪呢次就食 $32 嘅「三文魚加州卷」,等咗一陣先有,因為係即整。厚厚嘅三文魚刺身稍為火炙之後鋪喺加州卷上面再加個醬汁,好肥仔,但係好食,估唔到呢個位都有好嘢。。。(地址:旺角登打士街43S-43P號鴻輝大廈地下A9號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkf

(地址:旺角登打士街43S-43P號鴻輝大廈地下A9號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #油麻地 #登打士街 #鮨優 #香蔥呑拿魚腩手卷 #明太子沙律手卷 #三文魚加州卷 #手卷 #丼飯 #日本嘢 #1am1007 #1ambackup