2022-07-31
我同男朋友都好鍾意食中菜❤️上次食完沙田天天海南雞,見到隔離既《四季芬芳》好似都唔錯😋今次就去左試呢間喇~餐廳走新派中國風,以藍色同紅色作主調,又掛上充滿中國特色既燈籠、霓虹燈牌等,有種傳統同現代互相融合既感覺,非常有特色🥰❥ 花膠太史蛇羹 $98必食招牌菜😋‼️非常足料,有大量新鮮蛇肉、雞絲、木耳、花膠、冬菇⋯啖啖都食到真材實料!另外仲配上蔥花、薄脆、檸檬,增加口感同更加入味🤤❥ 煙燻龍井炸雞 $168/半隻份量唔少,未食落口已經聞到煙燻味,面頭仲有一堆炸左既龍井茶葉,散發住微微既茶香!外皮好香脆,食落口啖啖肉,唔錯~❥ 原味小籠包 $26/2件上次食天天海南雞都有食過呢款小籠包,今次再encore🥰小籠包插住支小黑醋,俾你唧入去小籠包入面,咬落去有爆汁既滿足感,肉質新鮮,好推介💕❥ 火燒黑金叉燒 $88叉燒半肥瘦,肉質軟腍,有入口即溶既感覺😋有滿滿既蜜汁,食落甜甜地,仲有d脆邊,有焦香感❤️❥ 蛇王芬生炒糯米飯 $38食叉燒同炸雞一定要配飯!所以我地叫左碗糯米飯🫶🏼煙煙韌韌,好香口!❥ 薑桃鴨屎香檸檬茶 $30揀呢杯既原因係因為「薑桃」🤭🤭💕💕大大杯!薑味好重,配合埋好清香既檸檬味🍋好r
上次食完沙田天天海南雞,見到隔離既《四季芬芳》好似都唔錯😋
今次就去左試呢間喇~
❥ 花膠太史蛇羹 $98
❥ 煙燻龍井炸雞 $168/半隻
外皮好香脆,食落口啖啖肉,唔錯~
❥ 原味小籠包 $26/2件
上次食天天海南雞都有食過呢款小籠包,今次再encore🥰
❥ 火燒黑金叉燒 $88
叉燒半肥瘦,肉質軟腍,有入口即溶既感覺😋
有滿滿既蜜汁,食落甜甜地,仲有d脆邊,有焦香感❤️
❥ 蛇王芬生炒糯米飯 $38
❥ 薑桃鴨屎香檸檬茶 $30
揀呢杯既原因係因為「薑桃」🤭🤭💕💕
大大杯!薑味好重,配合埋好清香既檸檬味🍋
好refreshing🍹兩個人share一杯都ok!🤩