2021-04-24
平時喺樂富好少搵到高級嘅餐廳,今次終於search到一間日本西餐,有期待已久嘅pizza💕🍕 入到餐廳,舖位比想像闊落,裝修走文青路線,令人感覺非常舒服😻 座位不少,驚冇位嘅都可以上網訂咗位先🔥—————🤍Prosciutto Arugula (Pizza) $168巴馬火腿火箭菜(薄餅)有無人同我一樣好鍾意食Parma Ham?🥺 見到Menu有,一定要試試佢嘅! Pizza好大塊,火箭菜堆到成座山咁,火腿都好大片🥵 火箭菜味好突出,稍嫌個Pizza有Ddry,芝士做唔到拉絲嘅效果,麵包底好厚,share食都非常夠飽😅🤍Truffle Fries $88黑松露炸薯條有黑松露忌廉醬嘅薯條係特別好味😋 cream sauce 上碟有大大pat黑松露係面,個醬凍凍地、薯條則係新鮮炸起,令人食唔停口🤭 薯條粗身,如果個皮炸得再脆D會更正,不過份量來講都值得欣賞嘅~👍🏻🤍Signature Tiramisu $55招牌提拉米蘇唔洗講都知tiramisu係女小編近期最愛!💕 呢到嘅tiramisu係杯裝,似乎係一早預備好同雪左🧊 Cream同個cake都非常出色,軟熟+濕潤,不過覺得酒味同咖啡味
—————
巴馬火腿火箭菜(薄餅)
🤍Truffle Fries $88
黑松露炸薯條
🤍Signature Tiramisu $55
招牌提拉米蘇
唔洗講都知tiramisu係女小編近期最愛!💕 呢到嘅tiramisu係杯裝,似乎係一早預備好同雪左🧊 Cream同個cake都非常出色,軟熟+濕潤,不過覺得酒味同咖啡味可以再多D,感覺過甜🤪 整體都係非常好食,始終甜品都係令人冇乜抵抗力🤩