【旺角📍惹味烤魚⨯地道串燒🍢 啖啖嫩滑魚肉🤩 必食的兩款牛肉🐮】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●○———朋友想食烤魚但我麻麻地,估唔到又搵到間有烤魚➕串燒嘅小店,啱晒我哋2個麻煩友🤣 見到「陀地燒」三個字都放咗一萬個心😆 之後都分享過喺中環店用餐嘅食後感🙌🏻 所以毫不猶豫揀咗呢間做晚餐🥰🌟♨️ 蕃茄烤魚(鱸魚)|$298平時好少食烤魚,冇諗過烤魚原來有養生唔辣嘅款式✅ 仲可以揀魚種🐟 揀咗鱸魚,完全0腥味‼️ 肉質偏實淨、少骨(粗長形嘅骨,易挑出嚟的)所以啖啖肉勁幸福😍 同埋大骨魚嘅好處就係,食完烤魚食火鍋,都唔會有碎骨痴住喺肉/菜到🤩 我大推鱸魚的✨(但如果你比較鍾意口感嫩滑同魚油香,就可以揀清江魚🙌🏻)湯底配菜有娃娃菜、薯仔片、粟米、豆腐等,低卡又養生🥰⨯⨯⨯ 配 料 區 ⨯⨯⨯👍🏻 手切美國牛小排(半份)|$68油脂味比較香濃,就算茄湯已經好濃稠,都仲食到濃郁嘅牛油香✨👍🏻 手切封門牛柳|$48牛肉嘅肉香味會比較重,濃厚得嚟不帶羶味👍🏻 油脂感相低較低,健康之選🥰🌟 手打墨魚滑|$32我稱佢為「懶人滑」🤫 已經一羹羹分好晒,方便又唔洗搶重🤣 唔重粉感,而且經濃濃茄湯洗禮後,仲食

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○

———

🌟♨️ 蕃茄烤魚(鱸魚)|$298

⨯⨯⨯ 配 料 區 ⨯⨯⨯

👍🏻 手切美國牛小排(半份)|$68
油脂味比較香濃,就算茄湯已經好濃稠,都仲食到濃郁嘅牛油香✨

👍🏻 手切封門牛柳|$48

🌟 手打墨魚滑|$32
我稱佢為「懶人滑」🤫 已經一羹羹分好晒,方便又唔洗搶重🤣 唔重粉感,而且經濃濃茄湯洗禮後,仲食到墨魚鮮香味!

🥬 娃娃菜|$20
邊爐私心必叫嘅菜款😆 煮到極淋,吸晒茄湯底真係好正🤤

🌟 雞肉串|$8/串
肉串好厚身、但肉質保持到嫩滑😍 感覺冇中環店咁重孜然味,冇咁heavy✨ 呢個價錢嚟講真係CP值極高🔥

⨯⨯⨯⨯⨯⨯⨯⨯⨯⨯⨯⨯

🌟 桂花蜜四川冰粉|$16/碗
冰粉真係降溫➕解辣嘅好物🌬️ 自身冇咩味道關係,加埋桂花蜜、山楂同其他配料,食落酸酸甜甜好清新🌱 而且口感豐富!不論食烤魚定串燒都好夾🙌🏻

🧊 冷泡白桃烏龍茶|$13/杯
原個茶包上🫖 愈嚟愈香嘅白桃味🍑 加上無糖又夠凍,絕對係冰涼解膩の選✨ $13大大杯,CP值高🔥