2023-09-17
📍#吃吧 (僑建大廈) (旺角)旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室♡人均消費: $702 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️朋友推介下喺旺角搵到呢間樓上Cafe~ 食物擺盤精緻,裝潢依工業風風格為主,整體環境乾淨舒適,非常適合同朋友嚟聚餐👍🏻✨#吃吧招牌拼盤💰$138呢道小食擺盤靚🤩職員幫手打開拼盤盒即刻有煙飄出黎,好有仙氣嘅效果😆入面有六款小食,包括有煙三文魚珍珠洋蔥、米通蝦芒果莎莎、松露毛豆、松盒芝士和煙燻芝士、火腿蜜瓜、黑鱼籽糖心蛋。見到唔同款食嘅小食同賣相都好吸引,流晒口水😋有鹹有甜,唔同口味,唔驚食完會覺得好膩,整體味道不錯,值得試下!🥳✨#慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇💰$188牛柳要趁熱食,多汁又入味,加埋薯蓉一齊真係好好食,又香又滑🤩仲有大啡茹,放埋口咬落去充滿層次感😋😋味道啱啱好👍🏻👍🏻襯托埋好似花朵嘅蒜頭🌼擺盤好靚💫✨#烤西班牙豬肋骨💰$188烤西班牙豬肋骨賣相得體,烤得好入味,而且豬肋骨肉質好軟腍,好容易就骨肉分離👍🏻 仲有炸薯條🍟請問薯條炸得香脆,配上BBQ燒烤醬更好味。✨#熱情果接骨木花茶💰$56熱情果茶選用花瓶作器具,非常特別又值得影相📸️ 唔知真係以為
旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
♡人均消費: $702 @ 2
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
✨#吃吧招牌拼盤💰$138
✨#慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇💰$188
✨#烤西班牙豬肋骨💰$188
✨#熱情果接骨木花茶💰$56
熱情果茶選用花瓶作器具,非常特別又值得影相📸️ 唔知真係以為佢係一個擺設😝 熱情果味好香,酸酸甜甜,係非常適合夏天嘅花茶~
✨#曲奇朱古力奶昔💰$68
用朱古力色嘅木碗盛裝朱古力奶昔,襯得好靚好吸引!一見到杯野就知係朱古力🍫😜仲配上爆谷,加埋充滿朱古力嘅香味,每飲一啖都覺得好正😛冰冰涼涼好解熱,同埋好有層次感😜😜😜
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️