2022-07-15
相信唔少香港人都好鍾意食牛,尤其是燒肉同埋火鍋放題都極度需要高質嘅牛配搭。今日介紹嘅係連鎖火鍋店,分店遍佈港九新界,而且和牛質素與價錢成正比,人均食到三四碟已經回本🥰🌟日本產 特選日本產黑毛和牛90分鐘放題套餐呢個餐包任食特選日本黑和牛,日本產豚肉和多款海鮮。而且一人一鍋咁就可以揀到適合自己既湯底侍應先送上兩碟日本產特款黑毛和牛、豚肉、牛舌、海鮮盤,食完覺得邊款比較鐘意食之後都無限任點任食,自助吧亦有火鍋配料選擇,款式都好多款,非常豐富。餐廳既日本產和牛來自集團營運的日本農場,客人即叫即刨包保牛肉唔會放係室溫太耐。日本產特款黑毛和牛極高質,牛肉油脂分佈均勻,和牛色澤、霜降油花都非常好。我地總共叫左4碟都冇話有一碟係失色左,質素非常平均。而日本產豚肉、牛舌、海鮮都幾好,豚肉薄薄一片,豬味濃郁,完全不柴口,而海鮮處理得好好,都新鮮冇沙,而且仲要大大隻。另外我地都試過套餐包既其他牛,例如黑毛和牛同澳洲牛。但呢兩款都比特款黑毛和牛遜色一點(大家睇到就會明白),所以我地建議一定係揀餐包既最高級既牛黎食咁就唔會蝕。而自取區野食Keep住有既熱食有炸物,同少見成個架既關東煮,飲品選擇多,有基本罐裝仲
🌟日本產 特選日本產黑毛和牛90分鐘放題套餐
而自取區野食Keep住有既熱食有炸物,同少見成個架既關東煮,飲品選擇多,有基本罐裝仲有冷泡茶,多款熱茶茶包供應。醬料區都有10幾款醬汁比你自由混醬。
最後當然不能少既甜品,4款Häagen-Dazs雪糕任食,包保大家捧住個肚離開餐廳。
今次我地去到餐廳食既時候發現有優惠就係因為牛陣—屯門卓爾廣場店新店開幕!所以大家下載但馬屋集團手機應用程式並登記成為會員,凡惠顧午市或晚市之黑毛和牛套餐,就免費升級至日本產特選黑毛和牛。
📌牛陣
屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓208號舖