2022-12-18 137 瀏覽
聽講Veggie4love依間餐廳打卡一流果然無令人失望,一入到去就即刻心心眼😍餐廳佈置裝飾好有心思,飾物,海報,餐牌,餐枱餐椅,背景音樂全部都帶有美國50年代色彩,恍如坐左時光機,將你從繁囂壓迫嘅都巿抽離,等你可以係呢個懷舊角落盡情享受💃🏻✦ Trip to Bali 💰148餐廳菜色好多元化,有西式,韓式,中式等。而今次我揀左東南亞風味Trip to Bali。拼盤入面包括印尼加多加沙律,炸豆腐,腰果, 大豆炸物伴椰漿飯,”串燒”,”蝦片”及香蕉,非常豐富。最鍾意佢個印尼沙律,用麻醬做沙律醬配荳芽,食落又幾fresh👍🏼✦ Ranch 99 Burger 💰158(香脆大豆炸餅伴香蒜牧場沙律醬及車打芝士)好大份!個burger好高身!再配上沙律菜同薯角,食量細d都handle 唔到😂。佢塊”扒”又幾有肉嘅口感,食落其實覺得好似真肉!加上超煙韌芝士,真係會唔記得呢間係素食餐廳😂✦朱古力心太軟配雪糕 💰 78心太軟一切開即刻流出暖暖既朱古力醬,配埋cream一齊食絕對係perfect match😋雪糕球綠綠地似係焙茶味,岩晒我口味,真心推介依個甜品因為唔似出面既心太軟得個甜

✦ Trip to Bali 💰148

✦ Ranch 99 Burger 💰158
(香脆大豆炸餅伴香蒜牧場沙律醬及車打芝士)

✦朱古力心太軟配雪糕 💰 78
心太軟一切開即刻流出暖暖既朱古力醬,配埋cream一齊食絕對係perfect match😋雪糕球綠綠地似係焙茶味,岩晒我口味,真心推介依個甜品因為唔似出面既心太軟得個甜字!

✦ 泰式有機豆奶茶 + 雜莓奶昔 💰48+💰68
無跟餐野飲,全部要另外單點。Thai soy milk tea 其實似係用豆奶沖既泰式奶茶,最欣賞係無傳統泰國餐廳既咁甜。Milkshake有3種口味,揀左雜莓因為好似咩都有咁😂 入口好幼滑有d似smoothie, 最top有層cream所以飲晒成杯都幾飽架!
  • 朱古力心太軟配雪糕
  • 泰式有機豆奶凍茶