🚶🏻位置:位置較難揾,上環E1 exit 出咗後向右行直行,見到七仔同萬寧中間嗰條巷仔轉入去,行到最頂就揾到。條巷仔有啲似後巷,見圖十。環境:有落單位置同等候位置,唔洗企喺條街等,加分。因為出面係行人區嚟,見到就算有6,7個客,店鋪內都仲有位嘅。同埋店主好中意2ne1 wor AvA!!! btw 石牆影落超有feel!💡約朋友食cafe嗰陣,朋友好堅持去到中環嗰頭一定要買杯nuttea 先走😂佢屋企成日話「有錢一定要買杯nuttea,唔買係因為無錢」😂😂家姐仲話試過由觀塘返屋企,塞咗個幾鐘車之後,奶蓋仍然屹立不倒,無同茶融埋一齊,超神奇。💡註:店主話nuttea 嘅奶蓋mostly 係用五種果仁做成(喺杯嘅背後都有寫嫁原來!),就係榛子、杏仁、合桃、腰果、夏威夷果仁,完全無奶,對於唔飲得奶嘅朋友簡直係一大喜訊!但對以上其中一種果仁敏感嘅朋友仔就一定要衡量清楚風險先試啦~⚪️粉紅莓好堅果奶蓋茶(店員推薦:微糖) $47呢個係季節限定嫁,淨係近排先有~先講個奶蓋,店員會比個wood spoon 你食奶蓋,心諗有冇咁誇張用要匙羮食😦睇返條片,又真係有必要😦因為你唔手動攪勻佢,佢真係唔會同杯嘢

⚪️粉紅莓好堅果奶蓋茶(店員推薦:微糖) $47
呢個係季節限定嫁,淨係近排先有~先講個奶蓋,店員會比個wood spoon 你食奶蓋,心諗有冇咁誇張用要匙羮食😦睇返條片,又真係有必要😦因為你唔手動攪勻佢,佢真係唔會同杯嘢飲融合埋一齊,超級挺身。杯嘢飲就酸酸甜甜,坦白講我覺得如果士多啤梨茶淨係甜就會好假,淨係酸又會好奇怪,酸酸甜甜先係食落口嗰隻味,所以我好中意。其實微糖都有少少甜,但溝埋奶蓋,但酸甜度就啱曬我口味。Anyways, 呢杯嘢真係好正,好啱夏天飲。
評分: 🌕🌕🌕🌕🌕
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗
粉紅莓好堅果奶蓋茶

⚪️牛油果堅果奶(店員推薦:半糖) $46
朋友話想試好耐,就決定今日嗌!本身想揀無糖,但見到側邊有個告示話全部都係新鮮水果打成,驚淨牛油果無乜味,最後都係嗌咗半糖。呢杯牛油果味好出,仲食到牛油果肉,飲完就好似食咗成個牛油果咁,正!不過佢覺得奶蓋茶比堅果奶好飲啲,下次嚟會嗌返奶蓋茶。
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
牛油果堅果奶

‼️優惠詳情🤤🤤

銅鑼灣分店:1)Whatsapp 落單滿$200送黑芝芝堅果奶;2)現場落免費加黑糖凍。

旺角、葵芳、太古分店:1)Whatsapp 落單滿4杯送黑芝芝堅果奶;2)現場落單免費加黑糖凍;3)買兩杯以上送堅果醬一瓶

九龍灣分店:逢星期一、二,現場落單可半價換購黑芝芝堅果奶或黑糖薑薑堅果奶。
👭🏻人數:2
💵總金額:$93