2020-09-09
前排晚市未開,同朋友約親都係下午,想傾耐啲又坐得舒服,cafe都係不二之選☕️今次就揀左呢間响屯門置樂既聚福樓試下😀位置唔算方便,但星期日一點到都要等左半個鐘先有位.Menu 每日都會有啲唔同,不過睇網民話唔all day breakfast值得試,我同朋友就分別點左All day breakfast 同黑松露鮮蝦意粉😋飲品就叫左Dirty Green Tea Latte 同 Jasmine LatteAll day breakfast ($148) All day breakfast入面有齊炒滑蛋、茄汁焗豆、多士、薯餅、沙律、煙肉同香腸,仲有一個小樽裝住既草莓脆脆乳酪🍓整體質素正常,份量都合理,不過以呢個價錢黎講驚喜欠奉,只屬於正常發揮黑松露鮮蝦意粉($148)黑松露鮮蝦意粉一上枱就好香松露味,鮮蝦份量正常,都算大隻同爽口🍤扁身既意粉都頗有口感,整體黎講算係唔錯Dirty Green Tea Latte & Jasmine Latte兩杯飲品都係跟上面兩個主菜加8蚊就有啦,飲品款式都幾多,花多眼亂👀最後我揀左Dirty Green Tea Latte,都幾好飲,茶味頗濃👍🏻至於朋友既J
All day breakfast ($148)
黑松露鮮蝦意粉($148)
兩杯飲品都係跟上面兩個主菜加8蚊就有啦,飲品款式都幾多,花多眼亂👀最後我揀左Dirty Green Tea Latte,都幾好飲,茶味頗濃👍🏻至於朋友既Jasmine Latte,我無試飲,不過朋友都覺得唔錯👏🏻
雖然餐廳裝修特別,但我覺得以同樣既價錢,香港有好多Cafe仲好食同位置更方便,所以未必有下次了🙈