KABOOM

最近發現尖沙咀開左間環境氣氛一流既打卡餐廳❤️可以飽覽維港景色🤭真心chill爆!即刻book枱黎試下✨餐廳分開兩層:上層係rooftop bar,好似去左外國海灘餐廳咁🏖超有度假風情!如果鍾意呢個咁chill既環境就一定要早d book呀!好搶手🤭我地今次揀左坐下層,下層同樣可以睇晒維港景色🏙裝修以白色為主,配以藤椅,簡單舒適,入夜後燈光暗暗地勁有情調🫶🏼如果鍾意嘆冷氣,下層都係唔錯既選擇!我地用餐當晚下層都係full house,所以記得一定要book位啊🫰🏽❥ Satay Skewers $98有得揀雞/豬🐷🐔我地叫左雞串✨串燒燒得岩岩好,啖啖肉,食落有肉汁!點埋沙嗲醬夠晒惹味😋❥ Deep Sea Tacos $118Tacos口感鬆脆,配上既沙律醬汁味道清新!裡面夾住蝦肉、三文魚籽、生菜等🥬,蝦肉鮮甜彈牙,三文魚籽爽口且充滿咸香,整體味道好夾😋口感都好豐富~❥ Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore $258好推薦呢個Risotto❤️未試過冬陰公配Risotto,好有特色!成個意大利飯都入晒味!每一啖都食到冬陰公味,辣辣地好香口🫶🏼飯粒
最近發現尖沙咀開左間環境氣氛一流既打卡餐廳❤️
可以飽覽維港景色🤭真心chill爆!
即刻book枱黎試下✨

❥ Satay Skewers $98
有得揀雞/豬🐷🐔我地叫左雞串✨
串燒燒得岩岩好,啖啖肉,食落有肉汁!
點埋沙嗲醬夠晒惹味😋

❥ Deep Sea Tacos $118
Tacos口感鬆脆,配上既沙律醬汁味道清新!

飯粒唔會過硬或過軟,口感夠creamy!
配料方面都好豐富,有蝦、帶子、軟殼蟹、蓮藕脆片✨
蝦新鮮爽甜,帶子爽口彈牙🤩軟殼蟹好香脆,份量都唔少😍

❥ Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables and Gravy $308
牛扒超大塊😍我地叫左medium rare!
外層燒得好靚,有一層層格紋!
切開後見到牛肉顏色粉嫩,牛味香濃,咬落口超多肉汁💕
另外配上烤薯仔同烤蔬果,豐富又好味😋

❥ Damn Pissed Off! $108
Signature cocktails系列好特別🍸有好多都想試!最後揀呢杯係因為呢杯既造型太得意,浴缸配一隻黃色鴨仔,仲有d泡泡同花瓣喺上面🛁😍賣相極吸睛💕
呢杯cocktails係由Vodka, Passion Fruit Purée, Pineapple Juice, Ginger調配而成,味道甜甜地,非常易入口🫶🏼

❥ Hue $58
由於我酒量廢廢的,所以叫左一杯mocktail飲🍹
由Lime Juice, Grapefruit Juice,Fig調製成,味道酸酸甜甜,有種回甘既清香,我超鍾意❤️

2022-09-13