2025-07-01
今次去到遊客必到嘅尖沙咀,食一間人氣極度高企嘅燒肉商店🤪除咗本地人,仲有唔少遊客去光顧👏🏻一入到去侍應就同我哋講打卡就會送小食,諗住都係啲普通碎料,估唔到今日嘅小食係「牛油蜜糖日本蕃薯條」,仲要送一大碗超級邪惡👿落咗超多牛油喺個面度🫠佢哋主推「全港最平牛舌!!!」 $8 已經有10片,仲以為$8 可能得3片,呢個價錢呢個份量有驚喜!樣樣都想試少少!咁就最啱嗌九宮格,order咗「上•九宮格」,入邊有齊牛肉、豬肉、雞肉、魚肉😱包羅萬有,乜都有!「和牛三角腩 」好食到要特別返兜 😋 稍加炙烤後脂肪滲出,入口即化。「和牛五花」 紅白相間如大理石紋路,脂肪比例高於其他部位,分布均勻細密。「手切牛頸脊」肌肉纖維細而緊實,咬下時帶有微妙脆感彈勁。 黎呢度點可以唔試「蟹黃海膽月見飯」話晒都係手本名菜🤗蟹黃同蟹肉真係比得好多!加埋日本蛋撈埋一齊,即刻提升咗個口感!🤭海膽好鮮甜唔會有任何腥味👍鍾意飲啤酒嘅朋友有福啦!食燒肉梗係要配埋啤酒!$48@500ml x2,酒筲箕點飲都唔怕!好似我呢啲唔飲酒嘅朋友仔,我會推薦你飲「手打香水檸檬百香果梳打」,見到水吧嗰個哥哥仔拳拳到肉!真係真材實料中佢幾嘢🤭✦
「手切牛頸脊」肌肉纖維細而緊實,咬下時帶有微妙脆感彈勁。
✦ 全港最平牛舌!!! $8@10
✦ 上•九宮格 $388